22 april

Denna veckan har verkligen sprungit iväg känns det som. Men har hunnit göra en jäkla massa och det är alltid bra! Dock har jag bara kunnat träna 3 dagar, men men får bli mer nästa vecka!

Igår målade vi färdigt hallen och det blev så jääävla fint måste jag bara säga, är så nöjd med valet av färg! Nu ikväll har vi även hunnit sätta upp alla dom nya grejerna.. tror vi har den mysigaste hallen nu asså ;) haha, nej men jag blev så förbaskat nöjd.. kan säga det 100 gånger =)
Ska försöka ta lite bilder och lägga upp snart.

Vaknade tidigt imorse när älskling skulle iväg och spela match, jag och Ozzy tog en riktig mys morgon i soffan med täcke och kaffe. Sedan åkte vi upp till mamma en sväng och tog en promenad.
När Jim kom hem fick han ett STORT påskägg av mig och glad blev han. Åkte en sväng till knalleland och inhandlade lite saker.. och då fick jag ett STORT påskägg av älskling också ;)

Direkt efter åkte vi till skogen och släppte Ozzy, körde även ett uppletande.
Därefter upp till mamma och pappa där båda mina systrar var. Grillat och umgåts en massa. Ozzy var riktigt duktig med allt folk och barnen, det är han väl alltid men nu försökte han inte hälsa på dom. Han var hur lugn som helst.. duktiga lillkillen =) Träning lönar sig alltid!


Nu ska vi ha fredagsmys med vattenmelon och jordgubbar! =)


20 april

God morgon!
Ledig idag och vädret ser inte ut att bli på topp.. typiskt isf!

Dom senaste dagarna har bestått av jobb, träning.. träning med Ozzy och möten! Men jag klagar inte, för det är roligt!

Ledig idag som sagt och vad händer tro? Ska bege mig ut på en långis och sedan åka till gymmet och köra ur kroppen. I eftermiddag är det åter till blåstjärnan och simma med Ozzy, längtar faktiskt för det är så himla roligt
Har ju glömt att berätta att hallen är klar, eller pappa har varit här och spacklat två gånger och slipat, så nu ska vi bara maskera och köpa färg.. sedan är det bara att börja måla, så är den snart färdig! Vill helst att den blir färdig fort nu, för det är LITE jobbigt att inte ha någon hatthylla uppe :)

Nu är jag också färdig till stresshanteringskursen.. kom med på en annan än vad som var tänkt från början, men dom tyckte att jag passade bättre i den. Det är mer vardagsstress.. så jag ska dit på tisdag för ett första möte med en arbetst.


Jag har fått lite frågor angående simningen med Ozzy som jag tänkte klargöra.
Vi simmar med Ozzy för att det är roligt och för att det är jätte bra träning för dom. Dessutom stärker det relationen ÄNNU mer och det är alltid bra. Efter simningen så avslutar man med avslappning och massage och det är också väldigt bra för relationen.
Detta är en bra aktivitet att göra på vintern, när det inte går att spåra och så ute på samma sätt. Så vi valde att börja nu eftersom dom hade ett specielerbjudande. Dom 5 första gångerna simmar man nämligen med en från blåstjärnan som hjälper en så att allt blir rätt och efter dessa gånger köper man ett nytt kort och får gå dit själv och simma med hunden.

Låter det intressant tycker jag verkligen att ni ska testa, för det är otroligt skoj!

18 april

Måste bara börja med att säga att jag har haft en så underbar helg!

I fredags blev det premiärgrill hemma hos Jessica och Turbo med barnen.. jag och jessica fixade maten och drack lite cider till det, stannade kvar ganska sent. Såfort vi kom hem så stendeckade jag i sängen.

Älsklingen spelade match på förmiddagen i lördags, så jag och Ozzy tog en promenad och åkte sedan upp till mamma och pappa. Pappa skurade altanen och tog fram utemöblerna och mamma planterade blommor.. jag passade på att få städat passaten när vi ändå var där.. Ozzy han bara älskade att ligga ute på deras gräsmatta och gotta sig. Jim kom upp efter matchen och då bjöds det på mat. Blev lite Tv slappande efter maten.. dock när jag vänder mig och kollar så ligger både pappa, mamma och Jim och sover!! haha, så jag bad Ozzy att väcka dom =P
Blev mys hemma på kvällen med mat och sedan jordgubbar och vattenmelon.


Vi bestämde oss sent på lördagen att vi skulle ta oss upp tidigt på söndagen för att åka ut till U-hamn och kika när Anders och Kille tävlade. Vaknade väl dock lite väl tidigt.. redan 7:20.
Begav oss runt 10 tiden för att hämta upp Emma som också ville följa med och kika. När vi kom var spårdelen i tävlingen avklarad.. men den får man ändå inte vara med och kolla på.
Sedan var det dags för uppletande, tyckte det gick riktigt bra för Kille där, han jobbade på bra och hittade alla föremål. Efter lite break var det bara lydnadsdelen kvar.. snacka om otur, precis när Anders&Kille kliver in på lydnadsplan blir det strålande sol.. och ni som vet förstår ju hur trött hunden redan är efter både spår och uppletande.
MEN trots detta gjorde dom riktigt bra ifrån sig, räckte dock inte för att bli uppflyttade.. men att tävla i högre är ju lite svårare.

Jaja, när Anders hade kört färdigt åkte vi tillbaka till Borås för att lägga ett spår.. var roligt att Emma även följde med på det och hon tyckte att det var riktigt roligt att se.. hon har ju aldrig sett ett spår innan.
Käkade lite och tog nya tag.. skurade hela balkongen, den var ju både grön och svart. Men nu glänser den igen och det är riktigt skönt.. blev premiärgrill på balkongen igår! =)

Nu är helgen dock slut och det är åter till jobbet, men allt känns så mycket lättare nu när det är sol.. och dessutom är jag ledig både onsdag, torsdag och fredag denna vecka :)



Anders & Kille

14 april

Igår var det första gången vi frisksimmade med Ozzy, fasen vad skoj det var. Till och med roligare än vad jag trodde.
Började med en veterinärundersökning, där dom kollar om hjärta osv så att det är ok för hunden att simma och det var det såklart :)
Fick jätte mycket beröm för honom hos veterinären, hon tyckte att han var jätte duktig och att han har ett underbart temperament! Alltid roligt att få höra!

Efter undersökningen gick vi ner för att börja, fick en jätte snäll tjej som var med och hjälpte oss, visade hur allt gick till och hur man ska göra. Är lite bökigt när dom ska upp på rampen och ner i vattnet, men jag stod och lockade på honom så det gick riktigt bra. Han fick simma lite i 5 minuter, hon sa att det räcker första gången.. så då fick jag också springa runt bassängen med en leksak och locka på honom, gick också superbra! Han följde mig hela tiden..

När simningen var klar var det dags för avslappning och massage. det gillade han kan jag lova. Hon berömde också väldigt mycket, hon tyckte att han var fantastisk och att han är en biff, jätte fina muskler. Roligt =)
Hon sa också att det var jätte bra att hon som okänd fick hantera honom och massera.. han låg ju bara där och tyckte att det var underbart! =) Många hundar brukar inte alls gilla det..

Jaa, lite får man ju skryta... är alltid lika roligt när man får så mycket beröm över sin hund! Och det har vi fått drivvis av alla på klubben det senaste också!

Nästa vecka är det simning igen.. längtar!


Så är det.. nu har det börjat gå fort framåt i hallen, pappa har varit här och spacklat sista gången, så nu ska det bara slipas, maskeras och målas. Var och kikade på lite färg innan och vi tror vi har hittat den vi vill ha.
Sakerna jag hade beställt till hallen har också kommit nu, så det är bara att sätta upp sen.

Nu ska jag greja lite till här hemma och sedan nana.. ska försöka skriva mer i morgon, känner att detta blev långt!

UTMANING!!

Jag utmanar er
Jag vill nu veta vilka ni är som läser min blogg =)

Skriv en kommentar med ditt namn, dessa kommentarer kommer inte att publiceras utan är bara till för mig.
(så ni som smygläser känner er säkra, haha)

Vore SUPER gulligt om ni tog er tid och gjorde detta.


PUSS

11 april

Ledig idag efter en lång jobbhelg.. är också min enda lediga dag och då måste den ju spenderas på bästa sätt!

Ska väl bege mig ut på en långpromenad med Ozzy snart, like every day =) Sedan ska jag åka och träna, blir ett dubbelpass på gymmet idag bannemej!
Sen får vi se vad resten av dagen har att bjuda på, kanske åka ut till klubben och träna Ozzy lite.

Igår bestämde vi oss för att göra om i hallen, så nu längtar jag bara tills vi ska sätta igång. Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar att planera, leta saker och inreda :)
Har redan hittat en ny hatthylla, skoställ.. sedan ska jag köpa ett jätte fin tavellst och ha på vår lilla vägg i hallen. Så jag tror detta kommer att bli superfint. Måste dock bestämma oss för vilken färg vi vill ha i hallen. ME LOVE!!

Måste åka en sväng till Ikea snart också och köpa nya balkongmöbler, behöver lite mindre än dom vi har nu eftersom balkongen är minimal.

Nu ska jag fortsätta kika lite inredning och dricka upp mitt kaffe :)




Ska nog beställa denna dörrmattan samtidigt, den är lite söt :)

10 april

Söndag...
min jobbhelg börjar närma sig sitt slut, jobbat 3 timmar av mitt 12 timmars pass :)

Igår var jag allt bra avundsjuk på Jim som spenderade sin dag ute på klubben med Ozzy.. och alla dom andra, det är så himla skönt att vara där. Dom hade tränat hundarna och njutit med fika i solen. Är det lika bra väder nästa helg så SKA vi bara dit :)
Kanske låter konstigt för er som inte har hund. Men är man intresserad av sin hund och allt omkring, så finns det inget bättre än att träna så... dessutom behöver dom det.

I fredags blev det en extra genomkörare, tog ett dubbelpass i gymmet, riktigt skönt var det.
Efter det tog jag en sväng upp till Lanja och fotade hennes lille goseplutt, han är verkligen så sjukt söt och duktig!





Kvällen spenderade vi hemma hos svärmor med allihop. riktigt trevligt, blev myskväll hemma också med melon och massa gott :) Kikade på Hachiko-en vän för livet.. sjukt bra verklighets baserad film!

7 april

Just nu känns det som om tiden springer iväg och dagarna går ibland alldeles för fort, man hinner inte riktigt med allt man borde göra.

Igår var min lediga dag och den började med handledning på morgonen, ingen sovmorgon här inte! Åkte och tränade efter, blev kondition och ben. Igår var en sån där dag då det gick lätt att träna..

Fixade lite hemma och lagade mat, när Jim kom hem fixade vi kaffe och åkte ut till skogen, spårade med Ozzy och jag hade med mig systemkameran och fotade en massa =)
Måste bara säga att det är så jäkla roligt att fota med systemkamera jämfört med vanlig, det blir mycket bättre bilder också!
Jim spelade match på kvällen och jag skulle egentligen varit hemma, men jag och Jessica bestämde oss för att ta en promenad upp med Ozzy och kika lite!

Var hemma sent, kom i säng sent och nu är jag vaken igen, har iofs varit det ett tag.
Får ta och bege mig ut med Ozzy om en stund, sedan åter till gymmet. Ikväll ska jag jobba extra. Fullt upp här...









5 april

Igår var det verkligen underbart väder ute!
Därför bestämde jag & jim oss för en promenad i skogen.. räckte att man kom ut dit så fick man ny energi och Ozzy älskade det såklart! Gick där i säkert en timme, sedan åkte vi till hundklubben och mötte upp Anders & co.
Tränade hundarna och tjötade lite skit.. ska börja träna med en till nu som är jätte duktig på hundar, det är roligt att knyta nya kontakter och få nya tips!
Det är riktigt roligt att vara ute på hundklubben, det är en härlig gemenskap och alla hjälper alla. Och framför allt så förstår alla.
Var hemma först vid 20.. då blev det matlagning och mys.

Räknade ut att jag sammanlagt fick 5 timmars motion igår.. var ju också och tränade efter jobbet, härligt!






Platsliggning




3 april

Varför går helgerna så fort när man är ledig? Redan söndag och i morgon är det dags för jobb igen.

I fredags tränade jag efter jobbet, sen åkte jag med mamma till knalleland för hon ville ha lite nya kläder.. prackade på henne en massa saker när hon skulle prova och det mesta satt riktigt bra.. så hon storshoppade kan man lugnt säga :)
Sen på kvällen åkte jag och Jim upp till Jessica, Turbo och barnen.. vi färgade Jessicas hår, käkade lite. Hennes minsta är så söt, det var bara Jim som skulle följa med och hjälpa henne på toan =)
Sen kikade vi på BB innan det var dags att åka hem.

Igår käkade vi en god lyxfrukost och begav oss ut i skogen för att köra ett uppletande med Ozzy.. det gick riktigt bra och han hittade alla föremål, var väl mer jag som var lite seg med berömmet, men får vara snabbare nästa gång! Gömde oss i skogen och lekte lite, var skönt att kunna vara där igen, det är avkopplande på något sätt och man ser på Ozzy att han verkligen gillar det.
Köpte en bok häromdagen som beskriver hur man börjar och gör ett uppletande och jag tyckte det stod så bra i inledningen "Att leta saker är något som varje hundägare bör erbjuda sin hund eftersom näsarbete är mycket viktigt för hundens psykiska hälsa".
Det är ju så sant, speciellt när man har en hund som verkligen behöver få arbeta och få uppgifter.

Jaja, idag ska jag upp till mamma och hjälpa henne att installera ett bredband.. min syster har nämligen köpt sin första dator! =) Sen får vi se vad som händer mer...



självklart ska man ha den största "pinnen"






Passa på att borsta när man är ute i skogen

RSS 2.0