Ozzy - träning

Här kommer lite bilder från träningen med Ozzy idag.. "fot" lös, men med störning idag, då det var annat folk där också!







<3


Ozzy och hans nya halsband <3

29 juli

Tog oss en liten utflykt idag då vädret inte var på topp. Köpte ett jätte fint halsband till Ozzy med ;) Fattar dock inte vilken bred nacke han har fått, köpte 60 cm och det är nästan för litet :(

Nåja, sedan åkte vi till fotbollsplanen och fortsatte att träna Ozzy.. började med lite lek, sedan gjorde vi så igen att vi sprang och gömde oss och han fick springa och leta upp oss.. är skit bra, då får han träna alla sina sinnen och han ÄLSKAR det, märks så tydligt. Sen avbröt vi för lite mer lek.

Körde sedan min fot träning med honom.. först att gå lite fot. Sen lägger jag honom ner, går i väg och ropar "fot" och så kommer han fot.. tog träningen lite längre idag och la på en del saker, det klarade han galant.
Blir fortsättning på det i morgon också :)

Det är verkligen mycket roligare att ha honom lös och träna så än i koppel, blir ju väldigt mycket inkallningsträning samtidigt. Dessutom är det roligt att se hur han älskar att jobba.
Nu ligger han iaf här helt utslagen och nöjd =)



Snart ska vi åka hem, BUHU jag vill verkligen inte! Veckan kommer dock att vara fullspeckad, ska hinna träffa Kicki.. sedan blir det antagligen skara sommarland två nätter och på lördagen blir det lite party hemma hos oss! ;D


Vi har precis grillat och käkat, ska ta det lugnt en stund innan det är dags för promenad osv...

Ozzy


"Sitt fint"

28 juli

Igår fick vi som sagt besök utav Josef.. vilket var mycket trevligt. Satt och drack, spelade fia med knuff, skitgubbe och poker, lyssnade på en jädrans massa musik och skrattade i mängder.. killarna blev sura för att jag vann över dom hela tiden, så dom låtsas att dom inte minns något ;)
Josef berättade även massa om att flyga osv, det är ju en hel jäkla vetenskap.. JESUS!
Blev rätt sent idag och var sjukt seg imorses.. vaknade av att Josef tog Ozzy och gick ut på en promenad, så himla snällt! =)
Så jag fick vara snäll tillbaka och gjorde frukost åt oss alla.

Förresten, har nog aldrig träffat en nyttigare människa än Josef, han är medveten om varenda liten bit han stoppar i munnen... får nog ta efter honom lite ;)


När Josef hade åkt hem drog jag och Jim till en fotbollsplan här borta och tränade Ozzy lite, inkallning, fot (lös).. han är duktig han! Sen för att trötta ut honom stod vi på varsin ändre av fotbollsplanen och gömde oss bakom träd, så han fick springa emellan och leta upp oss. Han klarar alltid det galant.
Tror vi fick till det där rätt bra från början med att ha honom lös.. vi har ju haft det sedan han var liten, sjukt bra! När vi har varit i skogen har vi sprungit och gömt oss om han stuckit för långt och han har alltid kommit efter en med en gång. Han vill ju inte lämna sin flock.


Nu ska jag väcka gubben min.. han är tröttis =)

27 juli

Lönedag, yeeey =)

Försökte mig på att mobilblogga innan, dock fungerade det inte alls speciellt bra! Hmm

Idag har det varit strålande sol, inte ett moln på himlen så nu har man fått lite mer färg, eller ah ganska mycket =) Gick ner och bada med Ozzy också eftersom han älskar att simma och hämta bollar i vattnet, dock var det sjukt kallt för oss utan päls. Mina ben verkligen domnade bort.


Nu i eftermiddags fick vi även besök utav Josef som numera är färdigutbildad pilot.. klarade hela skiten idag. Så ikväll ska vi fira.. har gillat lite och nu är alkoholen uppkorkad ;D

26 juli

Äntligen fick vi lite sol över Öland igen, har varit stekhett idag och vi har gjort ett försök att få lite färg på våra bleka kroppar =)
Kollade smhi innan så hade dom ändrat och nu ska det vara sol i veckan istället för regn.. how good? LIKE


Förrutom att sola fick vi åka in med Ozzy till en veterinär här i Färjestaden.. hans tass hade inte blivit något bättre alls idag och vi kände även att hans lymfkörtel var svullen, vilket tyder på inflamation/infektion.
Så vi fick tid ganska fort.. och visst, det visade sig att han har fått en inflamation i tassen av ett sår eller något. (tur att man är uppmärksam)

Han var så otroligt snäll hos veterinären, både i väntrummet bland alla hundar och inne hos henne. Han fick en massa beröm för att han var så lugn och duktig.. och hon tyckte att han var otroligt fin =) Alltid roligt att höra.
Så nu får han tabletter och en gel som vi ska smörja in tassen med.

Nu ikväll så har vi grillat lite, kött med smält vitlökssmör på, potatissallad och marinerade vitlökar :) MUMMA.

Nu blir det lite cider/öl.. och spela fia med knuff! Och jag kommer att vinna ;) haha.. gör jag det lär jag ju få sova i förtältet inatt =P

25 juli

Idag var det dags för mamma&pappa att bege sig hemåt och vi är nu ensamma i en vecka framöver.

Lite halv taskigt väder så vi drog in till kalmar för lite shopping, dock hittade vi inget speciellt roligt, köpte två grejer hem.. en jätte fin toalettskylt och bokstäver som bildade "Lycka".. så det blir att göra om lite när vi väl kommer hem =)
På vägen hem svängde vi förbi hos Josef och hälsade på.. han hade det bra, men väldigt fullt upp. Uppflygning och allt i morgon, man får ju önska lycka till och att vädret håller sig hyffsat så att det blir av. Stannade där ett bra tag och tjötade om allt möjligt, men sen fick vi bege oss hemåt och laga mat.

Så nu ikväll har vi käkat och kollat lite på film.. och ätit massa godis ;)


Ozzyposs har ont i sin stackars lilla tass också.. misstänker svamp eller fukteksem.. hittar ju inget i tassen som skulle kunnat fastna.. Aja, har iaf köpt salva och sånt, så vi får se om det blir bättre =)



Nu ska vi fortsätta mysa

24 juli

Idag har det bara regnat och regnat, mindre roligt faktiskt.. men vi har tagit tillfälle i akt att ha en riktig slappardag, förrutom promenader & träning med ozzy. Behövs ju varje dag!

Har nu även kikat färdigt på Desperate Housewives.. första säsongen och lipar över att jag inte har en till. Hade kunnat ligga och kika på det hela dagen och det hade varit så.. kanske ska leta upp något ställe här som säljer boxar? :)


Tänkte även slänga upp en bild idag igen, hörde att jag är ganska dålig på det ;)


Me and my little sis ;D

Hahaha




Åhh GUD, vilka människor det finns!
Förstår mig ärligt talat inte på dom. Avundsjuka, ohja!
Pratar väääldigt mycket om sig själva, man ska vara glad för deras skulle, ge komplimanger.. och självklart gör man det! Man glädjs ju åt andra.
Men att dom inte kan glädjas när man själv säger något roligt, fy! Ne allt ska kretsa kring dom, heeele´tin helst.

Fiskar en massa uppmärksamhet, men det får absolut inte gå bra för andra, ne då blir dom korta och griniga mot en.


Good bye to you =)

23 juli

Dags för lite semesteruppdatering!

Åkte till Öland i måndags, kom dock iväg lite senare än planerat eftersom vi träffade Anders på vår promenad hem från Maxi. Men nu i efterhand var det riktigt bra, för vi fick en massa bra tips som vi verkligen har haft användning för.

hur som helst var vi nere runt 3 tiden, strålande sol och mamma&pappa hade köpte hamburgare som vi grillade. Ozzy var lite stissig, men är ju inte konstigt, massa nytt, nya dofter + en massa hundar. men han skötte sig ändå bra.

Nu från tisdag-fredag har vi hunnit shoppa, sola, bada och en massa mer. Jims föräldrar kom i onsdags och åkte hem idag. Så igår tog dom med oss på en utflykt till Borgholm och kikade runt i affärer.. sedan åkte vi vidare till Köpingsvik för sol&bad. GUD vilken strand dom hade där.. jätte lång sandstrand, det var fullt med folk, musik som spelades från en stor bil och beachboll tävling. Bryggan var en sådan där ENORM som gick ut över vattnet.. det var verkligen utomlandskänsla!

Ozzy har skött sig så himla bra, var bara första dagen han reagerade på allt. Och han ville hålla koll på allt och alla, helst hela campingen. Men nu är han lugnare än vad han någonsin har varit, bryr sig inte om något.
Det är hundar precis överallt runt om och det kom en husvagn och la sig framför oss med hund, men han struntar i den. Bakom buskarna ligger det några med en hund som skäller hela tiden, även den struntar han fullkomligt i. Han är undebrart duktig.. han märker inte ens hundarna när vi är ute på promenad längre!

Han har också blivit en riktig fisk.. älskar att bada, blir överlycklig såfort vi kommer ner till stranden, hoppar över vågorna och är så himla glad. Roligt att se.. en hund som har gått från badkruka till fisk =)
Igår gjorde vi så att den ena höll honom och den andre simmade ut och ropade på hjälp. han var allvarligt där på två sekunder, jäklar vilken fart han får upp.. en liten räddningshund :)

Ne nu ska vi strax äta tacos, har varit inne i Kalmar och shoppat.. vädret är inte på topp idag!



 

 

 

 


18 juli

Wiihoo, sista arbetsdagen före semestern! Nu är det bara lite mer än 2 timmar kvar. Och trots allt så har denna dagen bara svept förbi.

Dock har jag ju lite kvar att göra hemma, måste packa det sista och sådär. Älsklingen har varit gullig och städat hela lägenheten så det slipper jag iaf göra :)

Ahh, det får väl bli att packa in lite saker i bilen ikväll med så man slipper springa 10 gånger i morgon innan vi åker.

Jag längtar så sjukt nu, ska lägga mig tidigt ikväll så det blir i morgon snart, tänk att få slippa denna tråkiga stad nu i hela 14 dagar =) Dessutom kikade jag vädret och än så länge så ska det vara mycket bättre där nere!


Och just nu orkar jag bara ha positiva människor runt omkring mig, thats it!

17 juli

Idag har jag och Jim varit ihop i 1 år och 10 månader <3
helt sjukt vad tiden har gått fort, känns nästan som om vi bara har varit ihop i 1 år.. samtidigt som det känns som att vi alltid har känt varandra och alltid varit ihop. Underbar känsla!


Sitter på jobbet, jobbar ända till 21:15 ikväll och Jim är i varberg, vet inte riktigt när han kommer hem. Men måste ändå grejja lite inför på måndag, är rätt skönt att gå runt och pilla och packa ensam också faktiskt :) sen så tycker jag att det är roligt att han hittar på något fast jag jobbar.

Många verkar ju tro att man sitter ihop baraför att man är ihop och bor ihop.. Kan ju meddela att så är det INTE. Kanske för vissa, men absolut inte för oss. Hade troligen inte pallat det. Vi gör det vi vill göra och ingen av oss blir sur för att den andre ska göra något. Wonderful!

Något av det värsta jag vet är kompisar som skaffar kille och i princip stänger in sig med honom, inte hör av sig, inte svarar.. inte vill träffas, utan bara vara med killen.. SJÄLVKLART förstår jag att man är nykär i början och det har man alltid överseende med.. men hur svårt är det att skicka ett sms, att ringa!
Lucky me.. jag har inga sådana kompisar nu, men OM det skulle bli så.. så aah då vet jag inte, för man kan inte förvänta sig att kompisar ska stå där 6 månader senare och vänta heller.



Nu ska vi snart på bio =)

Riktigt trött

Det gick faktiskt bra ute i stallet innan, självklart undrade Ozzy vad det var för stor sak som kom, men nyfikenhet är inte fel :) Inga dumheter alls.. så det ska bli skönt att man kan ha med honom sen. Vill ju att han ska vänja sig vid det mesta redan nu.. man måste ju faktiskt tänka framåt också.
Barn fick han vänja sig vid redan från start, för jag tycker att det är en otroligt viktig sak, för en dag ska man ju själv skaffa barn liksom.

I eftermiddags var vi uppe hos Veronica och Daniel med en nalle och blommor.. fick kika massor på lilla Nellie, vilken otroligt söt unge alltså! =)
Sen kom även Tidan&Lina upp så vi alla satt och tjötade.. sedan följde Tidan och Lina med hit, så vi har kikat lite film och sådär.. alltid trevligt.

Nu ska vi strax sova.. jobb i morgon! Räknar ner tills vi ska åka nu! wiihooo

16 juli

Blir en fartfylld dag idag också.. härligt :)

kom in för en stund sedan efter en morgonpromenad med Ozzy, blev en kort bara så han fick göra sina behov, för idag ska han med till stallet och tränas.. får se hur han reagerar på hästen.. men lika bra att han får vänja sig vid att det finns sådana djur också :)

sen när Jim slutar måste vi åka ut till Örby och köpa en låda mat åt lillkillen.

och ikväll blir det förmodligen en sväng upp till Veronica och Daniel och kika på bäbisen.. så mysigt :) Så ja, om vi ska dit så måste jag ju hinna köpa något litet till Nellie också, det hör ju faktiskt till :)


Måste gå, ska strax hämta upp Jessica och Alexzandra!

Ozzyposs

Det har varit en fartfylld dag.. vid 10 tiden åkte jag upp till mamma för att gå ner till 5an och gå runt där, precis nästan när vi börjat gå börjat det verkligen att spö regna. fy fan.. var nära att jag vände, men tänkte att det är lika bra att han får sin promenad. väl tillbaka hos mamma var det bara att slänga av sig ALLA kläder och slänga in i torktumlaren.

När bebben kom hem drog vi ner till Nellys utförsäljning och kikade runt, hittade verkligen inget roligt men Jim köpte en tröja iaf :)

Eftersom det var torsdagskväll idag så tänkte vi att det är likabra att ta tillfälle i akt och träna Ozzy lite. Gick såå mycket bättre än förväntat, han är så fruktansvärt duktig :) Satt där i stan i 20 minuter och han var så snäll, rörde sig knappt en millimeter, sket i allt folk!
Ozzy <3
Kom fram en tant och började nästan gråta när hon såg Ozzy. Hon hade precis avlivat sin rottis och hon tyckte att Oz var så himla fin!


På tal om det, så igår när jag var på pappas jobb så stod det en gubbe och illglodde och lockade på Ozzy hela tiden, tänkte bara vad faaan.
sedan när vi hade åkt så hade han frågat pappa "Var det en sån där rottweiler".. och pappa svarade att ja det är han.. då säger gubben "dom är ju farliga" och pappa börjar skratta och säger "det var nog tur för dig att du inte sa det framför min dotter, då hade hon nog exploderat.. den hunden är då fan inte farlig, han är så snäll att han nästan är dum"


Ja om folk kan ha förutfattade meningar om min hund.. då kan jag ha den om "en sån" som han också :)


För övrigt så pratade jag med min kära Kicki idag, det var så skönt.. pratade hur länge som helst om allt och ingenting! Det är så skönt att prata med henne, kanske för att hon känner mig utan&innan? :) Mår alltid så mycket bättre när vi har pratat.. även om jag inte mått dåligt innan! Älskar dig <3

15 juli

God morgon igen ;)

Har fått veta att min kära mor är inne på min blogg och snokar ;) Bäst att se upp med vad man skriver nu, kanske? haha
Ne...  Älskar dig kära mor!

frukosten är nere, kaffet är på väg.. dags att ta på sig lite kläder och ge Ozzy mat, sedan får det bli femman på kransmossen. Jessica skulle följa med, men den sömntutan svarar inte och jag har tyvärr inte tid att vänta =/
När detta är avklarat ska jag åka med mammi och handla lite och sådär.. skulle egentligen behöva ta en sväng ut till Örby och köpa mer mat åt Ozzy också!


see ya

Kväll

Har verkligen varit igång hela dagen och det känns verkligen!
Tvätten är dock ännu inte klar, får väl se om det finns någon mer tvättid innan vi åker, vill ju ändå ha allting upptvättat, rent och fräscht :)

Kom hem från mamma&pappa för en stund sedan, varit där sedan i eftermiddags. jag och mamma har fixat mitt hår, tjötat skit och lite så.

Hade även fått dekalerna till bilen, så satte på dom.. blev riktigt jäkla bra! :) Nöööjd

Nu har vi äntligen fixat kylbox till semestern så att vi kan ha med oss Ozzys frysta mat. En som går på el och en som man får lägga frysklampar i :) Nu längtar jag så sjukt mycket.

14 juli

God morgon.

Ledig dag och jag var uppe med tuppen, klockan 8 var jag nere och slängde i en tvätt, sedan la jag och ozzy oss i sängen igen och myste, kollade lite Deseprate :)
Nu har jag ätit frukost och strax är det dags att gå ner till tvättstugan igen. Känner att jag har en del att göra, tvätta färdigt och ta en långpromenad med Ozzy.. sedan åka ner till pappas jobb och lämna passaten, den där satans airbag lampan har börjat lysa så han får fixa det :)
Efter det blir en tripp upp till mamma och umgås lite.

Sen får vi se vda resten av dagen har att bjuda på, har så mycket energi så något får man ju hitta på, kanske tvätta och städa golfen när man ändå är hos mamma :)

super!

Som jag skrev i ett inlägg tidigare så beställde jag lite hundsaker, dekaler osv till bilen.

Måste bara säga att jag tyckte den sidan jag beställde ifrån var super. Man får mejl varje gång ens beställning har uppdaterats + att man fick väldigt fort svar när man mejlade dom.

Fick mejl när dom hade tagit emot min beställning, när pengarna hade kommit in och nu att dom har skickat den! SUPER!
Behöver jag något mer så blir det definitivt därifrån!








Måste också än en gång säga att min darling är den bästa som finns. Han slutar aldrig att uppvakta, vara snäll, uppskattande, ge uppmärksamhet och peppea. Tack Jim!


såg detta för en stund sedan på facebook:
"Är så imopnerad av min kära flickvän! ;) Fattar inte hur du kan vara såååå stark!"

Dieter

Det finns ju en mängd olika dieter som innefattar soppor, shakes osv...

Tänkte förklara för er vad skillnaden är mellan dom olika.

Det finns LCD dieter, alltså shakes.. dom lite billigare alternativen som man kan köpa i matbutiker, en LCD diet innebär att man får i sig över 500 kcal/dag.

Sedan finns det också en VLCD diet, detta är en diet som har stöd från läkare, dietister osv.. den innebär att man endast får i sig 500 kcal per dag.



Vad är då skillnaden på LCD och VLCD.
Jo med en VLCD diet så tömmer kroppen de 2-3 första dagarna sina sockerdepåer i cellerna. Efter dessa dagar behöver kroppen mer energi, det är då en fettförbränningsprocess börjar och man bildar ett ämne som heter keton.
Ketonet gör oss pigga, tar bort hungerkänslor och sparar på vår muskulatur.



Äter man enligt en LCD diet får man som sagt i sig över 500 kcal vilket gör att det finns en risk för att ketonfasen i kroppen inte sätter igång. Vad som händer då är att kroppen istället tar energi från våra muskler och det finns en väldigt stor risk för att man går hungrig hela tiden.


13 juli

Idag är jag riktigt stolt över min goseplutt Ozzy.
Han har hållt på att gnälla på andra hundar när vi har gått förbi osv.

Så idag på promenaden kom det en annan hund, jag tog upp en godis.. Ozzy kollade på mig och fortsatte gå, när vi kommer bredvid gör den andre hunden ett utfall.. men Ozzy bara fortsätter att gå och kollar på mig :) Han är så himla duktig!

Sen mötte vi en gubbe på vår promenad, han såg inte oss och gick upp på asfalten, men såfort han såg mig och Ozzy gick han tillbaka ner på grusvägen och säger "det är väl bäst att man viker av"... jaja, gör du så då! :)


Har haft en jäkla energi annars idag, städat ur kylskåpet, fixar i extra rummet och grejat. Ozzy har bara legat och nanat, det är så varmt.. fast ändå mycket skönare i lägenheten idag. Och åskan verkar inte vilja komma =/


<3





jiRraN - Darling <3 säger:
you are my sun
when you shine I shine



12 juli

Herrejesus vad varmt det är ute, jag klagar absolut inte, säger bara att det är varmt ;)
Sjukt att energin kan försvinna så, ena stunden springer man runt och gör allt, andra orkar man knappt sitta upp!

Hade ju varit sjukt nice att vara ledig nu, men bara 3½ dagar kvar att jobba!
Tänker dock på allt som ska fixas innan vi åker på semester på måndag, packa, tvätta, städa... fixa och dona. Men det ska nog gå bra. Tänkte börja packa ner handdukar osv som vi måste ha med oss eftersom att jag ska jobba hela helgen.
FAN, tänk att om en vecka sitter vi på Öland och glassar, finns fan inget mer underbart ställe. Sola, bada, ta det lugnt.. grilla och dricka lite gott :)

Mamma och pappa kommer vara med första veckan, sedan åker dom hem, så Tidan&Lina funderade på att komma ner på torsdagen. Men detta året ska stackarna inte behöva ligga i ett varmt tält, ne dom får sova hos oss :)

Har nåååågra timmar kvar att jobba, sedan ska jag upp till mamma&pappa och hämta min fläkt, den är sååå välbehövd just nu. Blir säkert 1000 grader i lägenheten.

Tycker synd om min lilla kille, kan inte vara lätt att ha all den pälsen i värmen, men tacka gudarna för kylhalsband!

11 juli

Vilken dunderhelg!

Igår drog vi ut till Almenäs ett jädra gäng. Jag, Jim, Totte, Danijela, Freddan, Anna, Josef, Tidan, Simon, Kalle, Henke, Skogan, Elin och Niklas.
Solade och badade hela dagen. Bestämde Grill och fylle kväll hos Niklas&Elin.
Så vid 18 tiden drog jag och Jim och handlade medan dom andra började duscha hos Totte. Några timmar senare när alla 6 hade duschat och fixat iordning sig gick vi uppåt.

Blev grill, gitarrspelande av både Totte & Josef, massa skratt och tjöt.

Blev att vi drog ner till staden för att sätta oss någonstans och ta en öl, först Franks och sedan Vimmel. Vissa var arga, andra glada.. och killen i jeansvästen lär vi ALDRIG glömma. Sikken tönt, jag och Danijela hade bra roligt åt honom, vilket dom andra säkert också hade.

Josef var arg, sedan glad och puss sjuk.
Jim pratade med varenda människa.
Jag och Danijela fick hålla allas drinkar hela tiden.
Totte bara försvann.


MEN vilken dag/kväll! Får bli en sådan snart igen!


Det enda bra med att Jim pratade med alla var att han träffade en gammal barndomskompis som tränar IPO för Fredrik bjurklint. Han sa att vi skulle komma ut med Ozzy någon dag.. han var tydligen väldigt bra på att läsa och analysera andra hundar =)

 

 

Idag har vi tagit det lugnt i värmen, Ozzy har varit helt utslagen.

Men på kvällen åkte vi och hämtade Alexzandra och så drog vi till stallet, meningen var att hon skulle ha ridit, men Mistie hade tappat en sko så det gick inte =(

Istället drog vi med oss Alex och badade. Hon fick Ozzy att både bada och simma. Först stod hon och lockade på honom, när han kommit i vattnet så spelade hon som att hon höll på att drunkna. Då blev han som tokig och skulle rädda henne, simmade ut och bet tag i hennes tröja och skulle dra med henne in.

Efter att han väl fått smak på badandet så vägrade han gå upp :)


Knalleland

Kom efter från jobbet och stenslocknade på soffan i en halvtimme, fasen vad gött det var. Behövde nog det.
Sedan var jag redo för en shoppingtur i knalleland med mamma... hittade dock bara ett par shorts, ett linne och en bh.
Allting är ju förstort :(
Mamma hittade desto mer och det var hon verkligen värd.

Efter åkte vi hem till mamma&pappa.. Jim och pappa var där och fixade det sista med hundburen, blev riktigt fint. Satte en plywood skiva så att bagaget är delat på två. Skönt att kunna packa på ena sidan. Sedan satte jag uppe en sån "barnvagnsskylt" där det står Ozzy :)


För övrigt så var Ozzy så himla duktig innan.. gick fot utan koppel hur långt som helst, bland hus och folk :)

9 juli

Underbart med fredag och för en gångs skull vara ledig heeela helgen lång ;D

Jobba till 14:45, sen upp en sväng till mamma&pappa och hämta lite saker. Förhoppningsvis så fixar Jim och Pappa en plywood skiva till bilen idag också, kan ju vara bra att ha det gjort till semestern.

Nu har jag suttit och beställt lite saker, dels en skylt till vår ytterdörr och sedan två dekaler till vår bil, kommer bli såå nice ;D


Skylten till dörren



Dekaler till bilen ...man får två stycken, vända åt olika håll ;)



Ne ikväll får det nog bli lite mys med min bebbon ;)

Naaw

Lanja var så gullig idag, hon hade köpt presenter åt mig.. ett par tofflor (skit söta), en mini liten plattång eftersom hon tycker att jag alltid bara plattar luggen, så då kunde jag ha med mig den överallt.. och ett halsband "onda ögat".. inte för att hon vill vara ond. Men detta öga ska skydda mot bad thins. Folk avundsjuka osv.. hon tyckte att jag behövde det ;) Sötgumman.

Sen skulle jag träffa Kicki, men vettefan vad som händer, vi har ringt om varandra.. haha! Ska försöka ringa henne igen.

Vid 6 är det dags för mig att bege mig ut till stallet, mocka och fixa iordning.. sedan ska jag och hon som bor där rida ut en sväng. Längtar! Det är sådan otrolig avkoppling att vara där OCH dessutom är det jävligt bra träning ;D


PS. Jim är elak och går runt och kallar min för "pinnen" hela tiden.. BLÖÖ

8 juli

God morgon!

Blev otroligt glad i morse när jag ställde mig på vågen.
Tänk att jag för några månader var fast bestluten om att jag inte kunde gå ner i vikt, jag bara fick för mig att "nej Jenny, du kan inte gå ner". Kan ju bero på att jag testade det mesta man kan testa. Men Icke, vågen visade samma, dag efter dag, vecka efter vecka.

Minns när vi kom hem från Kiel, det var då jag tänkte att "nu skiter jag i detta" jag slutade med allt, dieter osv. Var ute och promenerade med Ozzy varje dag.. och så PANG, hade jag gått ner mer och mer. Men jag tänkte att jag aldrig skulle nå mitt mål ändå.

Nu sitter jag här några månader senare, vågen visar -6 kg. Jag väger nu 54 kg (ja jag skriver ut min vikt)

Innan hade man problem med kläder som satt tajt, jag hatade det, lite större linnen som döljde magen skulle det vara. Ja och nu sitter jag här och grinar över att ingenting vill sitta fast, linnena som satt någorlunda tajt innan i princip hänger, jeansen som var för små är för stora, kjolarna som satt bra tappar jag.
Får ta mig en shoppingrunda någon dag!

Nu är det wooorktime :)

7 juli

Idag är det Sabinad födelsedag.. hurra hurra!
... tänker på dig gumman.


Var förbi en sväng hos Sabina i förmiddags, lite fika osv.. treeevligt :)

Sedan blev det vidare till jobbet, kvällen gick riktigt fort. Skönt det. Har aldrig gillat att jobba kväll, känns som att man bara går och väntar på att man ska börja hela dagen. Men idag var det inte så farligt, kanske också för att det var ett tag sedan jag jobbade kväll.

Upp tidigt och jobba i morgon också, med Lanja =D Ska bli jätte roligt! Sedan kanske det blir att träffa min Kicki en stund? Och vid 6 så ska jag vara ute vid stallet, fixa iordning och sedan rida ut med hon som äger det :)

Nu får jag väl vänta på att Jim ringer och vill bli hämtad, han är nere med grabbarna och kikar fotboll. Han ville ta en öl, så jag fick vara en snäll flickvän och hämta honom efter ;)

6 juli

Stort grattis Robban på födelsedagen!

Har jobbat 11 timmar idag och jävla skit 3 ligger nere. Har inte kunnat få tag i någon och mitt mobila internet har inte fungerat =/
Har haft en trevlig dag/kväll på jobbet.. fast Jessica bara kör med mig ;) haha

Och så fick jag ett efterlängtat telefonsamtal, ÄNTLIGEN är Lanja hemma, har saknat henne sååå!

När jag kom hem fick jag världens överraskning av Jim, han hade grillat kött, gjort sallad och vitlöksbröd. Tror inte det finns någon gulligare än min älskling!

Dessutom fick jag höra att Ozzy hade varit otroligt duktig idag. Han och Jim hade varit ute vid Bråt och gått, Ozzy var lös och det kom en annan hund.. Jim hade sagt "stanna, hit", han stannade och kom. Dom gick förbi utan att Ozzy brydde sig.
Sedan hade det kommit en gubbe cyklandes med sin hund.. samma sak där Ozzy gick lös, det räckte att Jim ropade "hit" så kom han och gick fot jättefint.

Mammas älskling blir bara duktigare och duktigare.

5 juli

Är lika trött idag som jag var igår, Ozzy & Jim också.

Promenad med Ozzy avklarad, har även städat hela lägenheten, lagat mat och håller nu på att tvätta. Hemmafru? :)
Skönt när det är gjort sen.

Resten av dagen får vi se hur den spenderas :)

4 juli

Ozzys första utställning idag
vi gick dit utan höga förväntningar och utan höga krav. Enligt vad vi tycker så är det orimligt att ställa sådant när man inte tränat sin hund från valpben.

MEN, det gick faktiskt hur bra som helst, även om han inte gick vidare.

Domaren sa att var jätte fin, hade fin kropp, muskler, tänder.. att han travade fint och hans ögon satt perfekt osv. Men dock föll det på ringvanan, eftersom han aldrig varit på någon utställning innan.
Det som var roligast var att hon sa att han hade gått vidare om vanan funnits där.

Men det vi ville höra var ju att var var fin och kan gå långt om vi satsar på det. Vi såg även att domaren kollade väääldigt mycket på Ozzy. Positivt.

Han bette sig exemplariskt.. timmarna innan vi gick in i ringen låg han bara med oss, kollade mest, men var lugn och fin. Bra passivitet.

Kul att få en massa positiv feedback, instruktören vi hade på brukshundsklubben var där.. han sa att vi gjort stora framsteg och att vi verkligen är seriösa. Sedan tyckte han att vi skulle börja på appellkurs med inriktning på spår. Vore verkligen något för Ozzy, han älskar spår!


Är sååå stolt över mammas lilla kille.. och otroligt stolt över min Jim <3


Tack till Veronica för stödet idag, kändes skönt att någon med erfarenhet av utställning förstod att vi gjorde det för att ha roligt med vår hund och för att få höra vad domarna tyckte om Ozzy.

3 juli

Efter 3 dagars ledighet var det dags för jobb igen, jobbat 11,5 timmar.. bra trött var jag imorse.

Igår åkte jag upp till mamma&pappa och solade på dagen, sedan kom älsklingen dit.. bestämde oss för att tvätta bilarna och även låna deras dusch och göra Ozzy lite fin inför imorgon.
Mamma&pappa begav sig till Mullsjö och vi bestämde oss för att låna deras hus över kvällen/natten. Blev ett dopp i transås sjön.. och sedan gjorde vi grillspett, sallad och vitlöksbröd :)

Vid 23 tiden kom Jessica och Turbo förbi, dom ville se huset.. så från ingenstans bestämdes det att vi skulle åka och ta oss ett nattdopp.. och så blev det. Åkte ut till Bosnäs.. Ozzy fick sitta i bilen och vakta Olivia för hon sov :) Det jobbet skötte han snyggt ;)

Kom i säng runt 02 tiden.. upp klockan 8 imorse.

Nu har vi iaf förberett det sista inför i morgon, nu får det snart bli sängen.. upp tidigt i morgon igen!

1 Juli

Ännu en underbar ledig dag!

Kom faktiskt upp i tid imorse, käkade frukost och tog 5 km på kransmossen med Ozzy. Sedan begav jag mig ut till Sandhult för att hälsa på Frida. Solat, druckit kaffe och tjötat en massa.. hon var även gullig och bjöd på mat :)

Vid halv 5 tiden begav jag mig hemmåt igen, har massor att fixa inför söndag. Så jag och baby har varit runt och inhandlat lite grejer. Bestämde oss även för att göra egna grillspett i morgon, så vi hanlade lite till det :)

Nu har jag lagat mat, Jim och Ozzy är ute dom skulle gå en promenad och sedan lägga ett spår.

Jag funderar på om jag orkar göra ngt mer eller om man skulle inta tv:n och kika på lite desperata hemmafruar, köpte ju trots allt säsong 1.


Funderar över vad som händer i morgon.. sista lediga dagen innan jobbhelg.

RSS 2.0