Lärorik eftermiddag

Vid 11 drog vi ut för att spåra med Anders och hans hundar. Kom även en annan tjej med sina två schäfrar... Ozzy spårade riktigt bra idag och det är så roligt att se hans förväntan på att få börja jobba. Han fick ju först sitta och se när dom andra jobbade och satt och skällde för att han ville börja själv.
Åkte sedan ner till brukshundsklubben för att träna passivitet, gick super. Var en annan tjej där med sina hundar också.. hon har jobbat mycket med problem hundar.

Har även fått bevis på att det inte finns någon agressivitet i honom idag och har fått höra det från 3 stycken kunniga. 3 olika hanar gick fram till bilen när Ozzy satt i, men han visade inte ens några tecken på att han skulle vara agressiv. Otroligt skönt!

Vi fick även höra att hans sociala beteende mot både andra hundar och människor inte är något annat än ett angenämt "problem".. men självklart så måste det dämpas.
Dom tyckte att Ozzy är en mycket fin och trevlig hund. Dom sa även att han är just ovanligt social för att vara en Rottis.
Men det kändes skönt att hon som jobbat med problemhundar sa att vi inte behöver oroa oss eftersom han inte visar några tecken alls på agressivitet. Det enda han vill är att leka.

Den ena tjejens mamma har fött upp rottisar i 50 år och hon berättade mkt om olika sorters rottisar. Att det finns dom med mindre vakt, med mer vakt.. men kontrollerad vakt och okontrollerad.. okontrollerad blir den när hundens nerver inte håller och dom skäller såfort någon t.ex. rör sig utanför eller i trappuppgången.
Vakten är ju något man måste kunna hålla kontrollerat eftersom det aldrig går att ta ur det helt.


Det mest intressanta var att få höra olika berättelser där det brustit för rottisar och dom har svarat upp mot sina ägare.
Många som inte vet vad det är för hund dom skaffat sig, som "bråkar" med sin hund, behöver just inte vara att dom slår dom.. men att dom uppfostrar med fel metoder.


I vilket fall är det roligt att hela tiden få så mycket beröm.. att vi får höra att vi gör saker rätt och att få höra så mycket positivt om Ozzy. Det gör att man bara blir mer och mer motiverad!

Nu har vi iaf fått en massa tips och råd vad gäller den allmäna lydnaden.. angående att han vill fram och leka med andra hundar osv.. så nu är det bara att jobba vidare!



Vad har du på hjärtat?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0