31 augusti

God morgon *gäääsp*

Försov mig lite idag, hade visst råkat stänga av alarmet. Gissa om jag var trött när jag vaknade? Jag var som en zoombie, trodde nästan ett tag att jag gick i sömnen.

Har drömt två mardrömmar inatt, riktigt hemska.. inga om monster, men att det har hänt dåliga saker med personer i min omgivning =/ USCHA! Man brukar väl vara otroligt trött efter att ha drömt mardrömmar?
Händer ju inte så ofta att jag gör det, så efter varje gång jag gjort det mår jag skit hela dagen, känns som om det har hänt på riktigt. Får prata med Lanja sen, hon är bra på att tyda drömmar =)

Ska strax ge mig ut med Ozzy, han ligger här helt utslagen.. fortfarande trött efter träningen igår tror jag. Han kom och la sig med huvudet i mitt knä innan.. mammas sötnos =)

Ne nu ska jag försöka rycka upp mig, käka frukost och gå ut med Ozz.

Kräftskiva

I fredags åkte vi till Mulljsö med hela familjen :) Jag, mamma, pappa, Jim, Ozzy.. Helen med sin familj, Peder med sin familj och Pernilla. Sedan var även min brors tjej där och hennes föräldrar. Tror vi var sammanlagt 22 personer.

På lördag eftermiddag var det kalas i Helen & Roberts förtält för Madeleine som har fyllt 3 år hon fick en massa fina saker. Sedan började alla förbereda sitt inför kvällen.. vi dukade långbord emellan husvagnarna och det var ett LÅÅÅNGT långbord.. alla som gick förbi kollade rätt bra ;)
Käkade ute, sedan fortsatte festen i min brors förtält, det var trångt, men jäklar vilken stämning! Alla var glada, fulla och partysugna. Var bra längesedan jag hade så roligt. Måste erkänna att det är roligare att festa med släkten ;)

Vi planerade även Sweden Rock nästa år, eller ja, min bror sa att jag skulle med, så jag har väl inget val ;D haha


Ozzy har varit otroligt duktig hela helgen, lugn och fin.. allas lille gullegris. Och vad man ser tydligt att han märker skillnad på vuxna och barn, han är så HIMLA försiktig med barnen. Han avgudar dom verkligen.
Han brötar inte, han hoppar inte... William som är 9 månader var han extra försiktig med. Dom större barnen låg han och gosade med i sängen :)
Blev så stolt över honom.. klart att hundar ska känna skillnad på vuxna och barn, men alla gör inte det! Det kändes också som ett kvitto på att det är en bra hund man har!


Ja, det var helgen VÄLDIGT kortfattad, men kan inte skriva allt här. Jag däremot säga att det var en TOPPEN helg som jag gärna skulle göra igen ;)










27 augusti

LÖÖÖÖÖN, fy fasen så gött :)

Känner mig super stressad idag, har en massa som jag ska hinna göra, men orkar inte ta tag i något. Så typiskt mig när jag känner mig stressad. Men det är verkligen dags att sätta igång snart. Ta en långpromenad med Ozzy, städa, packa.. åka och köpa present åt Madeleine, inhandla godsaker på systemet. PUH


Måste ju berätta att igår när jag var och jobbade, så var Jim & Ozzy och tränade med Anders, Solveig och deras hundar och det hade gått hur bra som helst, dom tyckte att vi hade gjort STORA framsteg på bara en vecka =) Så nu har vi satt upp en mål tills slutet av detta året. Så jäkla skoj! Mål måste man ju ha...

I eftermiddag åker vi iaf till Mullsjö, ska vara där över helgen och ha kräftskiva med familj & släkt. Så det blir jag, Jim, Mamma, pappa, Pernilla, Helen m. familj, Peder m familj och Peders tjejs mamma&pappa. Kommer bli ca 18 pers. Blir riktigt skoj =)
Tar med mig kameran och fotar massor!

25 augusti

Back to work.. gud vad man uppskattar sina lediga dagar, men ibland är det bara så skönt att jobba! Idag har varit en sådan dag...


Känner ett sånt lyckorus inom mig, varje gång jag tänker på hur jäkla bra jag har det. Såfort jag tänker på Jim blir jag genast på bra humör och får ett leende på läpparna, allt känns genast så mycket lättare.
Vissa tycker att det är fjantigt.. men so? det är kärlek...

Jag har haft sådan tur som har fått träffa honom, det var verkligen mitt i prick, den där killen man bara trodde fanns i drömmarna (ja det är sant)
Alla vill väl ha en omtänksam kille som är snäll mot en hela tiden? En kille som skulle kunna skrika ut sin kärlek för en till hela världen, han som aldrig ger en någon anledning till att vara svartsjuk eller tvivla. Killen som älskar dig precis som du är, med brister och allting.
Ja, jag har haft sån himla tur som har träffat min Bebbon <3

Disskuterade med en kompis häromdagen angående svartsjuka från andra när det gäller ens förhållande, jo visst svartsjuka finns ju hela tiden, överallt.. men tänk vad människor som går runt och är svartsjuka på varandra skulle må mycket bättre av att kunna vara glada för andras skull?

När folk kommer och säger "åh, din kille är så ful.. bla bla"..
då tänker man ju "och varför säger du det till mig?" Det tar jag som ren svartsjuka! .. och jo det är klart att det finns folk som faktiskt tycker så, men dom skulle antagligen aldrig säga det rakt ut så utan anledning.. speciellt inte om det är folk i ens närhet.

Nu ska jag vänta på att min älskling kommer hem, sedan ska jag kramas :)

24 augusti


Grattis mosters lilla prinsessa på 3 års dagen <3




Tänka sig vad mycket man hinner med dom dagarna man är ledig, alltid har man något som ska göras.

Tyckte att jag behövde sova ut imorse, vaknade först 10:30, slängde i mig lite frukost och begav mig ut på en härlig långpromenad med Ozzy. Men jäklar, den där stormen kom fort. Började helt plötsligt ösregna, varade som tur var bara i 1 minut. Men efter kom blåsten, som från ingenstans.

Fixade lite hemma, gjorde lite mat och sådär. Sedan åkte jag för att hämta upp Lanja, så drog vi till gymmet. Har ökat min intervall träning och det kändes jäkligt bra, orkar mer och mer hela tiden. Det är fruktansvärt skönt att ta ut sig, känna att man är helt slut med köra lite till =) Älskar det!

Ska hoppa in i duschen strax, sedan beger vi oss ner till brukshundsklubben... träna Ozzy med Anders och co.

Ännu en fartfylld dag

Ja, morgonen började som vanligt med en promenad.
Sedan kom Lanja och hämtade mig, blev 1 timmes träning på gymmet, kondition och lite maskiner. Lagade lite käk och slappade en stund.. sedan var det dags för Ozzy att gå ut igen.
Mötte upp Jim när han hade slutat och drog till "vårt ställe".. i skogen, tränade Ozzy och sedan fick han gå ett spår. Förstår inte hur han kan använda sin nos så, himla häftigt faktiskt. Man ser det även på andra grejer, nosen arbetar för fullt.

När vi hade kommit hem och landat ringde Kicki och frågade om jag ville följa med henne till Knalleland, hon skulle handla lite inför deras resa till Turkiet på onsdag (inte alls avundsjuk.. NEDÅ) haha.. sa att jag inte tänker träffa henne förrän hon har blivit blek igen ;)
Vi har iaf shoppat lite och tjötat massa skit, glad att jag fick träffa henne innan hon åker iaf.

Tänkte fixa lite kvällsmat nu, kollar på rena rama rolf på 4an.. haha minns ni? Älskade det när jag var liten. klockan 20:00 börjar även nya avsnitt av fångarna på fortet, undra om det är lika bra som innan?

23 augusti

God morgon.. uppe med tuppen! Morgonpigg? Njae..

Visst är det skönt att komma upp någorlunda i tid och känna att man har hela dagen på sig, men hade jag kunnat hade jag nog sovit en stund till, legat och gosat lite med Ozzy (som fortfarande ligger i sängen och sover) Gick upp 8:30, undra när han har tänkt att hoppa ur sängen :)

Ne får nog ta och tvinga upp honom snart för en promenad, klockan 10 ska jag och Lanja åka och träna, så då måste han vara klar ;)

22 augusti

Nu har jag jobbat färdigt min jobbarhelg.. efter 24 timmar på två dagar är man ganska slut både i kropp och i huvud.

Hade tur och jobbade tidiga passet igår, vilket innebar att jag även kom hem tidigt. Så jag, Jim och Ozzy hade myskväll. Lagade klyftpotatis, fläskfilé och vitlökssås.. och sedan lite gotta! Kollade på filmen "farsan" hahaha fyfan säger jag bara, den var så sjukt rolig. Vi skrattade tills vi vek oss, spolade tillbaka och skrattade ännu mer. Måste se den igen!!

En annan härlig sak är att Ozzy verkligen har kommit in i en lugn period nu. Verkar som om mycket av hans trots/könsmognad har lagt sig. Det var längesedan han lyssnade SÅ bra. Han går fot löst i skogen HELA tiden, även förbi folk, han kommer direkt på inkallningar, han kommer och lämnar saker i handen. Ja gud, han är så himla go!
Iofs så tror jag också att mycket beror på den hjälp och träning som vi har fått utav Anders, helt andra riktlinjer mot innan. Kul att se att all träning är till nytta :)


Yeah, yeah.. är ledig måndag-tisdag nu, skönt. Dagarna kommer väl att gå åt till träning, gymmet och träning med Ozzy. Ska även försöka träffa Kicki innan hon åker till Turkiet på onsdag =)
för att inte glömma att jag måste köpa födelsedagspresent till mosters lilla prinsessa som fyller 3 år den 24 augusti.

20 augusti

Fasen, har varit helt slut hela dagen.
Sabina ringde och väckte mig imorse, var fortfarande som en zombie när jag klev ur sängen. Men visst ställer man upp för sina vänner!
Gick ut en sväng med Ozzy och åkte sedan ner till henne, kände mig dock inte alls social, så åkte hem efter en stund igen.
Började tvätta och låg utslagen i soffan mellan varven, tills Jim kom hem och vi fixade lite grillat osv.

Tog en ipren och kände mig genast bättre. Så vi åkte iaf och tränade Ozzy, duktig var han :)

Har nu städat hela lägenheten, varit ute med Ozzy.. tänkte att jag skulle fixa det sista och sedan får det bli soffan tills min älskling kommer hem.

Lååång dag

Efter en lång, härlig, lärorik dag är jag helt slut i huvud och kropp.

Har i allafall varit och hälsat på min kära mormor i flera timmar, så skönt att se att hon är piggare och så många goa skratt det blev. Härligt =)
Sedan blev det upp till Jessica och ta ut hennes hundar på en promenad.

Meningen var ju sedan att vi skulle spåra med Ozzy, men istället ringde Anders och frågade om vi ville åka med och träna, SJÄLVKLART ville vi det. Det känns så skönt att ha någon erfaren att träna med, speciellt eftersom det är han som ringer och frågar om vi vill följa med. Snällt också att han vill lägga ner den tiden på att hjälpa till.. men det är nog så när man brinner för något.
Vi har än en gång fått massa bra tips, övningar osv som vi ska köra med Ozzy nu. Och både Ozzy och vi får mer och mer beröm för varje gång. Dom säger att Ozzy är en otroligt trevlig hund, att dom gillar honom skarpt.. det finns inget ont i honom alls och skulle vi ha honom lös och det kommer en annan människa/hund, så skulle han inte göra något.

Ja, iallafall så kommer jag framöver ha ännu mindre tid över till vänner osv.. för nu är det Ozzy som kommer i första hand och hans träning.. så är det :)

Fan, inte konstigt att man är trött.. har tränat med dom sedan 7.. sen bjöd dom hem oss på kaffe och så pratade vi ännu mer. Nu får det bli sängen, imorgon är det promenad och träning som gäller.. tyvärr även tvätt osv. =/

19 augusti

God förmiddag? Snart eftermiddag? haha..

Igår var jag som sagt med Kicki, tjötade massa, planerade och kollade på saker.. ÅÅH vad roligt. Vi hittade en massa fina saker :) kan tyvärr inte säga något mer än, men såfort det är klart så ;D

Var dock tvungen att åka tidigare för jag hade lovat Jessica att gå ut med hennes hundar en promenad.. och min kära mor var snäll och följde med =)
Det blev mycket träning igår, först promenad med Ozzy på morgonen, sedan gymmet, promenad med Jessicas hundar och sedan en promenad till med Ozzy :)

Igår var han riktigt duktig, träffade Hannu med sina två hanar när vi var ute.. så vi stannade och pratade en stund, Ozzy satte sig fint brevid mig.. inte ett ljud gjorde han. Inget pipande.. INGENTING :) Blev så himla glad, han kollade inte ens på dom, utan satt och kollade på antingen mig eller åt andra hållet. Framsteg framsteg..

Nu har iaf precis kommit ut från en riktigt skön långpromenad.. Lanja joinade oss. Gick härifrån ner till kransmossen, 5km:an och sedan hem.. borde ju bli minst 8-9 km iaf. Och Ozzy fick inte hälsa alls på Lanja i början, så han gick fint brevid mig.. sedan när han fick hälsa och Lanja ropade på honom så hälsade han inte ändå. Good dog!

Vad händer mer idag?
Jo vi ska hälsa på min älskade mormor sen.. spåra lite med Ozzy, åka till Elfsborg och träna honom. Sedan blir det nog en sväng ut till D-fors, men då får Ozzy stanna hemma :)

18 augusti

Ja igår hade Jim roliga nyheter.. han hade varit och tränat med Anders nere på Elfsborg och då hade Anders tagit Ozzy och tränat lite och lekt.
Vi fick himla mycket beröm, han tycker att Ozzy är superduktig och att vi kan gå hur långt som helst med honom. Han tycker även att det är roligt att ha några intresserade att träna med för han berättade att andra han stött på som köpt rottisar för första gången inte frågar eller verkar bry sig så himla mycket.

Jo, han sa också att det finns en massa driv i Ozzy och det är ju väldigt positivt. Han vill & älskar verkligen att jobba.

Så i allafall, den 3-5 september ska vi på brukslydnadshelg där det både kommer att vara teori och praktik. Längtar som en toook!

Idag försökte jag komma upp i tid 8:30 var jag ur sängen, inte dåligt.. men min sömntuta till hund kom inte upp ur sängen förrän 9:30 haha.. så vi tog oss en promenad och sedan hämtade Lanja upp mig. Drog till friskis och köpte nytt träningskort, tränade även en stund. Blev intervall träning idag, skönt att vara igång igen.

Nu har jag lagat mat och ska käka.. sedan ska jag träffa min efterlängtade Kicki som jag säkert inte hunnit träffa på 2 månader. Ska bli roligt ;D

Little´sis

 

 

My beautiful little´sis <3

Vill bara att du ska veta att jag är otroligt stolt över dig och otroligt glad att du har hittat en bra kille!
Älskar dig!


---->
Mischa <---

17 augusti

Var ledig idag på förmiddagen och tänkte att jag skulle komma upp i någorlunda tid, satte klockan på halv 8.. MEN tror ni jag kom upp då? NEE.. jag snoozade till halv 10 =/ Jesus.. kände mig helt utmattad i morse.

Käkade frukost och lite sådär iaf, sedan tänkte jag ta en långpromenad med Ozzy, så ringde Lanja och frågade om jag inte kunde kika förbi jobbet med Ozzy och säga hej. Dom ville så gärna träffa honom, så det fick bli så.
OH herregud vad duktig han var, jag bad att dom skulle ignorera honom när vi kom.. och det gjorde dom. Ozzy luktade lite på dom, men sen struntade han i dom också. Det går framåt! Han hoppade inte ens på Helen som stod upp.. duktig kille =)

Dom tyckte iaf att han hade blivit stor.. och Lanja älskar ju honom, enligt henne är han den finaste hunden som finns! Var även roligt att få beröm för hon tyckte att Ozzy var så himla duktig. Man tackar =)

Blev iaf en långpromenad efter att vi hälsat på en stund, sedan var han helt slut.


OCH.. ååh jag fick samtal från Jim innan.. Jag, han och Ozzy ska göra något HIMLA roligt den 3-5 september. Och jag längtar som en tok nu ;D
spännande, spännande...

16 augusti

Första arbetsdagen avklarad.. vad underligt, för när jag var på väg fram till huset där jag jobbar så kändes det som om jag inte hade varit borta i 4 veckor.
Hade inte suttit fel med en vecka till, men på något sätt var det skönt att vara tillbaka i vardagen igen.

Gick iaf upp redan klockan 7 imorse för att slippa stressa, käkade frukost och drack lite kaffe.. sedan blev det en gå/joggingrunda med Ozzy.. RIKTIGT härligt, han är så himla duktig, joggar fot fastän han inte är van vid att jogga med en. Men han gillar det verkligen :)
Sedan blev det iaf en härligt dusch, fixa iordning sig.. slängde i mig lite hallon & blåbär. Han till och med diska och skura spisen.. sedan var det off to work.

Har även varit och hälsat på min käraste mormor på lasarettet, det var skönt att se att hon var pigg. Men man märker.. lite, ja =/

15 augusti

Sista dagen på semestern, i morgon börjar allvaret igen! Både tråkigt och skönt. Har haft en helt fantastisk semester med min Bebbo! Men ibland behöver man komma tillbaka till vardagen och rutinerna.

Kom som sagt hem från Skara i onsdags och efter det har det hänt mycket, men ändå inget speciellt. Har varit ute och spårat med vår lille Ozzy.. som vanligt har det gått alldels utmärkt ;) Vi har myst en massa, kollat på film. Varit på middag hemma hos Jims mamma & pappa.

Igår var vi på Elfsborgsmatchen, Jim hade fått biljetter av sin pappa. rikigt bra platser.. träffade Jessi.A och hennes kille där, båda blev nog lika förvånade över att se varandra där :) haha
Sen drog jag upp till Lanja och kikade på hennes nya lägenhet, OH den var SÅ fin! Efter det blev det en snabbis till Jessi.O och efter blev det 5 km jogging.. GUD vad skönt och uppfriskande!
Efter den rundan hade vi lite räkfrossa här hemma med melon som efterrätt.

Morgonen i dag började väl inte perfekt precis.. fick tråkiga nyheter =/
Men nu ska vi iaf ut och spåra med Ozzy, kolla på Jims match och försöka STOR städa Golfen, den ser ut som fasen!


Ikväll får det bli massa mys innan jobb i morgon!

Skara Sommarland

Från måndag-onsdag denna vecka åkte jag, Jim, Jessica, Turbo och barnen till Skara Sommarland.
Bodde på hotell i Skövde.
Kom fram vid 16 tiden i måndags, packade upp och fixade oss lite.. sedan öppnades första ölen. Satt inne hos dom andra, tjötade och fixade oss iordning för att sedan gå ner till hotellets restaurang och käka lite. Restaurangen var jätte fin med panorama fönster och man såg ut över hela Skövde eftersom hotellet låg högt upp på en kulle. Men jag kan inte påstå att varken servicen eller maten var speciellt bra. Olika personer som kom till bordet, vi fick hämta drickorna själva, dricka öl ur vinglas + att jag och Jim fick kall mat... Ne fy fan! Fick iaf lite gratis saker efter lite klagande :)

Sedan gick vi upp till hotellrummen och fortsatte lite där.

Upp tidigt i tisdags, käka hotellfrukost (finns väl inget godare?) gjorde oss iordning och begav oss mot Skara.. hade en heldag där inne med spel, karusellåkande och massa badande. Tillbaka till hotellet på kvällen, duscha, fixa sig iordning.. jag och Jessica tog oss lite alkohol och sedan blev det en tur in till Skövde för att hitta något gott att äta.. Hittade Steakhouse och där var det skillnad på maten, den var utsökt och det fanns inget att klaga på.. MYCKET bättre =) Blev lite öl och cider för mig och Jessica och sedan tillbaka till hotellet igen.. grabbarna la sig i vårt rum och kikade på TV.. jag och Jessica i deras och kollade på Sex and The city.. bra när man kan göra så ;)

På onsdagen var det bara att käka frukost, packa ihop och bege sig till Skara igen för sista dagen där. Åkte massa karuseller, badade och kollade på piratshow.. dock började regnet pissa ner, men gjorde inte så mycket =) Spelade gjorde vi också och Jenny lilla vann stjärnvinst, så nu har vi choklad här hemma för ett år eller ngt..haha =)
Tog iaf vara på tiden och försökte göra så mycket som möjligt. Sedan var det dags för hemfärd.

Har haft helt underbara dagar när vi varit borta.. Jim är stark och står ut trots att han har världens halsont. Deras barn är verkligen SUPER gulliga. Oliwia är helt fäst vid Jim och det är otroligt gulligt, lika så Alexzandra. Allihop har kallat Jim för "bebben" till och med lilla Oliwia går runt och ropar "Bebbo".. haha. Ja dom är verkligen lätta människor att umgås med, inget komplicerat, inga disskusioner. Bara så enkla. Det är för underbart med sådana personer! Kul också att Jim & Turbo går så bra ihop trots åldersskillnaden...
Var också roligt att se oss allihop bli som små barn igen, springa runt där inne bland karuseller och i badlandet. Härligt.. tråkig och stel kan man vara när man är 80 år, det är nu man ska släppa loss!

Så tack för dessa galet roliga dagar, var längesedan jag hade så skoj!


5 augusti

Hmm får väl börja med att säga att ridningen inte gick så värst bra igår, eller bra gick den. Men Mistie var inte riktigt sig själv.. vet inte vad det kunde bero på. Jessica testade att rida en bit för att känna.. men hon sa samma sak. Lurigt när det blir så.. Men ska ut på lördag igen, får se om det är bättre då =)


Har haft en otroligt roligt dag idag, vi drog ut med hundarna, jag, Jim, Sabina, Ozzy & Hugo.. hundarna fick dock inte vara nära varandra.

Men vi har lekt, tränat och spårat.. spåret gick ganska bra idag, var inte en topp dag för Ozzy, antagligen också för att han precis innan hade lekt i värmen och var trött.. och också i spåret för att Jim & Sabina gick för långt bak enligt honom, han kunde inte hålla ihop flocken. Haha lilla gubben. Det är sjukt roligt att spåra.. och hade inte jag tyckt att det var roligt så hade ju inte Ozzy gjort det heller.

Har lekt och spårat med Hugo också, riktigt skoj! Tycker det är så roligt att se hur han växer.. tycker även det är roligt att se någon annans hund och leka med den. Man får lite perspektiv. Dom är så lika men ändå så olika. Testade även att hålla Hugo medan Sabina sprang och gömde sig och man såg på honom hur otroligt roligt han tyckte det var att jobba. Sådant älskar jag att se!


Nu blir det lite cider/öl och sedan staden.. Jim & Tidan sitter och spelar Fifa, vilka otroligt sociala killar ;) haha och så sitter dom "snälla bara en match till" hahaha

Lärorik eftermiddag

Vid 11 drog vi ut för att spåra med Anders och hans hundar. Kom även en annan tjej med sina två schäfrar... Ozzy spårade riktigt bra idag och det är så roligt att se hans förväntan på att få börja jobba. Han fick ju först sitta och se när dom andra jobbade och satt och skällde för att han ville börja själv.
Åkte sedan ner till brukshundsklubben för att träna passivitet, gick super. Var en annan tjej där med sina hundar också.. hon har jobbat mycket med problem hundar.

Har även fått bevis på att det inte finns någon agressivitet i honom idag och har fått höra det från 3 stycken kunniga. 3 olika hanar gick fram till bilen när Ozzy satt i, men han visade inte ens några tecken på att han skulle vara agressiv. Otroligt skönt!

Vi fick även höra att hans sociala beteende mot både andra hundar och människor inte är något annat än ett angenämt "problem".. men självklart så måste det dämpas.
Dom tyckte att Ozzy är en mycket fin och trevlig hund. Dom sa även att han är just ovanligt social för att vara en Rottis.
Men det kändes skönt att hon som jobbat med problemhundar sa att vi inte behöver oroa oss eftersom han inte visar några tecken alls på agressivitet. Det enda han vill är att leka.

Den ena tjejens mamma har fött upp rottisar i 50 år och hon berättade mkt om olika sorters rottisar. Att det finns dom med mindre vakt, med mer vakt.. men kontrollerad vakt och okontrollerad.. okontrollerad blir den när hundens nerver inte håller och dom skäller såfort någon t.ex. rör sig utanför eller i trappuppgången.
Vakten är ju något man måste kunna hålla kontrollerat eftersom det aldrig går att ta ur det helt.


Det mest intressanta var att få höra olika berättelser där det brustit för rottisar och dom har svarat upp mot sina ägare.
Många som inte vet vad det är för hund dom skaffat sig, som "bråkar" med sin hund, behöver just inte vara att dom slår dom.. men att dom uppfostrar med fel metoder.


I vilket fall är det roligt att hela tiden få så mycket beröm.. att vi får höra att vi gör saker rätt och att få höra så mycket positivt om Ozzy. Det gör att man bara blir mer och mer motiverad!

Nu har vi iaf fått en massa tips och råd vad gäller den allmäna lydnaden.. angående att han vill fram och leka med andra hundar osv.. så nu är det bara att jobba vidare!


Härlig ridtur =)

Första gången på ett tag nu som jag red, men jäklar.. fortfarande lika undebart! Sådan frihet verkligen. Var ute i över en timme och red, galopperade ganska mycket.. Mistie var så otroligt pigg idag vilket var härligt!
Känner att jag har fått min träning för dagen iaf, man kan jämföra ridningen med ett träningspass på gymmet, bara det att man tränar alla kroppsdelar samtidigt när han rider. Man får styrka, bålstabilitet, smidighet m.m. =)

Kommer att fortsätta med ridningen 2-3 dagar i veckan.


Ska strax gå och lägga oss, hoppas verkligen att jag kan gå i morgon ;) Blir spårning med Anders, hans två hundar och så skulle det vara två andra med också.

Borås tidning hade varit och gjort ett repotage om Anders idag, lite roligt.. han hade ringt och ifrågasatt deras artikel om en rottweiler som bet en kvinna... och dom tyckte att han var så kunnig och ville ha ett repotage! Ska bli roligt att läsa.. =)


Är så trött att jag knappt kan sätta ihop meningar.. GOD NATT!

3 augusti

Jösses, det känns fortfarande konstigt att vara hemma igen.

Har tvättat hela dagen, skönt att ha allt rent igen faktiskt, mindre roligt att behöva sitta och vänta på den. =/

Bestämde oss iaf för att sätta på lite kaffe och dra ut och spåra med Ozzy... men innan var vi tvugna att köpa en ny spårsele så det åkte vi och gjorde, köpte även en Klövjeväska som vi har pratat om sedan i våras att köpa. Men nu är det gjort, väldigt smidigt när man ska ut i skogen osv.
Ozzy är helt slut nu och ligger stendäckad här.. det tar verkligen på dom att spåra!

Nu har vi iaf precis käkat lite tacos.. om en stund blir det antingen långpromenad med Jessica eller så åker vi ut till stallet.. får se =)

I morgon drar vi nog ut och spårar igen med Anders, får se hur det blir.

2-3 augusti

Slänger in ett snabbt inlägg.

Det tynger verkligen att säga dessa ord.. men nu är vi hemma i Borås igen =/
Det var faktiskt otroligt jobbigt att lämna Öland, är kanske svårt för er andra att förstå. Men det är otroligt underbart där! Tanken på att det dröjer ett år innan man är tillbaka är heller inte speciellt rolig.. men men!

Vi får försöka ta till vara på den sista tiden av semestern, ska ju som tur är göra en massa andra roliga saker också!

Nu har vi packat upp alla grejer och tagit oss en öl, mumms! =)




1 augusti

OJ, redan inne i augusti? Det betyder ju att sommaren snart är över :(


Igår var det så fint väder så jag och Jim bestämde oss för att ta en sväng till Ölandsdjurpark. Var mycket roligare än vad jag trodde. Gick runt och skrattade åt alla fula och häftiga djur. Åkte lite karuseller och käkade. Hade en otroligt rolig dag med min älskling. Det är sådant som förgyller. Tänk vad hemskt att ha en kille som inte vill göra något eller som inte har barnasinnet kvar? Fy fan vad tråkigt..!

Idag har vi varit och handlat lite, hittade en SÅ fin klänning jag funderar på att köpa, men kan inte bestämma mig, vet inte om jag kommer att använda den =/
Sen solade vi hela dagen, klarblå himmel och sista dagen innan hemfärd, så man var tvungen att försöka få lite färg. Har även varit och badat med Ozzy, han blir överlycklig när han vet vart vi är på väg någonstans. Hoppar över vågorna och simmar som en tok! Sötpojk.

Grillade lite till middag och sedan spelade vi minigolf.. pappa kom 1a och var superstolt, jag kom tvåa, Jim trea och mamma fyra :) På ena banan fick jag i hålet på första slaget, slå det ;)

Nu tar vi det lugnt, har packat ihop lite och så... FYA, vill inte åka hem i morgon, vill vara kvar :(




Måste ju faktiskt även få skryta lite, det får man ibland.. har gått förbi massor av folk här som är helt fascinerade av Ozzy och tycker att han är så himla fin.. en gubbe stannade här hur länge som helst.. han tyckte Ozzy verkligen att Ozzy såg ut som en "typisk" Rottweiler. Man blir alltid glad av att höra sådant!

RSS 2.0