31 januari

Igår fick jag mig en överraskning när jag kom hem efter en hård helg med 24 timmars slit ;)
Min älskling hade lagat god mat, klyftpotatis, ryggbiff och vitlökssås, mumms.
Han är verkligen omtänksam och otroligt snäll min bebbon. Så vi myste till det sista kvällen på helgen, tända ljus och en film. Mycket uppskattat från min sida.

I morgon fyller pappa år, så nu håller vi tummarna för att muggen antingen kommer idag eller i morgon så jag kan ge honom någonting iaf.. den "stora" presenten får han på lördag. Antagligen blir det så att alla hans snälla barn lägger ihop till en pansarlänk i guld.. då kommer han bli glad, för jag vet att han verkligen vill ha ett sånt! =)

Detta är min enda lediga dag denna vecka och den kommer att spenderas på bästa sätt.. några promenader, en sväng i gymmet.. träning med Ozzy ihop med min älskling. Sedan får det bli lite slapp också.


Och jag måste ju säga att vi börjar bli ganska besvikna och uppgivna.. vet inte ännu om det blir någon Egypten resa eftersom det är som det är där nere.. alla flyg dit är inställda fram till den 23 februari. Så himla typiskt när man längtat som en tok.. men ännu är ju hoppet inte ute! Dom får se till att lösa det fort där nere nu =P
Men men, blir det ingen resa nu, så spar vi dom pengarna och åker dit såfort det har lugnat ner sig, för jag SKA dit, så är det bara.
Vi pratade om att boka en resa någon annanstans istället, men Egypten är dit jag alltid velat åka, så det känns ju sådär att åka någon annanstans bara för att.. eller så.

HÅLL ALLA TUMMAR GOTT FOLK!

Nu ska jag bege mig ut med goseplutten som fortfarande ligger i sängen och sover.

..


29 januari

Dagen har gått riktigt fort på jobbet, skönt när det är så =)
Alltid roligt att jobba med Lanja också, då får man höra en massa roliga saker haha

Dock var det sjukt jobbigt att gå upp imorse när man låg brevid en kram&puss sugen Jim, det tog emot, men var ju tvungen.. =/

Jim hade varit ute och spårat med Ozzy, Solveig, Anders och deras hundar Kille & Frasse. Hade gått riktigt bra.. hade väl skett ett litet roligt missförstånd när dom la spåren.
Alla 3 hade gått spåren samtidigt, eftersom dom inte skulle mötas i spåren i vilket fall, dock hade det skett ett missförstånd, så helt plötsligt stod Solveig och Frasse framför Jim och Ozzy. Men dom hade fortsatt spåra =) haha

Dom hade också märkt hur otroligt lugn Ozzy har blivit och att han är ännu mer säker på oss nu. Det har gått otroligt fort framåt, men efter all träning och allt slit så är det skönt att få lite belöningar för oss också.

Bebbon var iväg och åkte skridskor, sedan skulle dom kolla när Elias hade spelning. Så jag och Ozzy är ensamma hemma.. Ozzy ligger här brevid mig och kollar på Tv:n =P haha

Ne känner att jag är för trött för detta, svamlar ju bara massa!

28 januari

God eftermiddag! =)
Fredag.. många tycker "äntligen, nu är det helg".. men icke för mig, det är snarare min sista dag på min helg. Ska ju jobba hela helgen.

Ska jag rabbla upp det vanliga nu eller? haha
Promenaden som är avklarad, träningen som är avklarad =P Like always..

Tränat 4 dagar denna vecka, så nu blir det lugnt över helgen, endast promenader. Så på måndag kör jag igång igen.
Man får verkligen lyckorus av att träna och man blir så mycket piggare efteråt. Tänk innan då jag aldrig kunde se mig själv träna.. haha nu skulle jag inte klara mig utan det.
ALLA borde försöka träna någon dag i veckan, så skulle ni få känna på lycka!

Har tagit mig en dusch, ska fixa iordning mig, dra på mig kläder.. ut på kissrunda med Ozzy och sedan sticker jag iväg med mamma och köper present åt pappsen.

Ikväll är vi bjudna på middag hemma hos Jims föräldrar, är alltid lika trevligt.. och dessutom alltid så himla god mat =) Efter det är älsklingen BARA min, för sen syns vi inte förrän på söndag kväll.

Egypten



1 mars drar jag och älskling från kalla Sverige och beger oss till Egypten för sol, bad och utflykter!
Om vi längtar? Vi längtar ihjäl oss.

värme, värme, värme =)






PUH

Äntligen har det mesta fixat sig inför pappas födelsedag! Blir ju lite mer speciellt när man fyller jämna så.

På eftermiddagen ska "grabbarna" ta med pappa för att köra gokart och sen dricka lite öl, när han kommer hem så blir det lite överraskningfest. Kommer att bli bra detta!

Muggen som jag beställde med ett foto på honom och Ozzy är skickad, så den kommer i tid.. Jim har tagit hem två stora kartonger som vi ska skriva på. Och i morgon ska jag och mamma åka och kika på present.

Nästa vecka är det bara resten kvar, maten.. allt till smörgårstårtan osv.

Är riktigt nöjd! =)



27 januari

LÖÖÖN =)
Härligt.. mindre roligt att det är samma sak varje månad, man blir glad, betalar sina räkningar.. och så är den där lönen man tyckte var bra nästan borta. Men äsch, huvudsaken är ju faktiskt att man har pengar kvar!

Gillar verkligen att vara ledig såhär mitt i veckan, passar mig bra. Dock var det nära att jag blev inbeordrad inatt, men slapp det som tur va.

Träningen idag var helt underbar, kände att jag säkert hade orkat dubbelt så mycket, men jag nöjde mig och gick därifrån med ett leende. Dagar som denna är verkligen underbara, solen skiner och humöret är på topp.
Började städa lite hemma, men kände att jag ville ut, så jag och Ozzy tog en långpromenad till! När vi kom in tog jag tag i städningen och är nu klar!

Lyckorus, lyckorus.. så jäkla underbart!

Middag och en stund, gå ut med Ozzy.. sedan ska vi åka och hälsa på Anders, Solveig och hundarna. Ska bli himla trevligt, var ju ett tag sedan nu! =)



26 januari

Igår hände inte så mycket intressant, jobb och storhandling :)

Idag har varit en fartfylld ledig dag.
Såklart en långpromenad med Ozzy imorse, lite träning.. är så roligt att vara ute med honom nu för han har börjat fråga mer och mer. Skit skoj att se! Denna könsmognad verkar ha lagt sig, kommer väl kanske ett bakslag, men skönt sedan när det är över helt. Kan väl egentligen inte påstå att han varit speciellt jobbig så heller, mest detta luktande som är jobbigt. Inne är han lugn hela tiden.

På tal om det, en annan sak som är jävligt rolig är när man går förbi småhundar ute och dom börjar skälla och hålla på som fan.. så går man där med sin såkallade "farliga" hund, som inte ens kollar på den där lille skiten och inte bryr sig för fem öre! Det är roligt det =)

Ja, men efter promenaden drog jag till gymmet och körde, sedan blev det en till liten promenad med Ozzy. Grejat och fixat massa här hemma, tvättat har jag också gjort. Känns som jag knappt hunnit sitta, men jag gillar faktiskt sådana dagar!

När älskling kom hem käkade vi lite och grejade med lite andra saker ;)

Åkte en sväng till stan för att köpa nya kuddar, vi blir så jäkla stela i nacken båda två, antagligen pga kuddarna, så vi tyckte det var dags för nya. Köpte "nack kuddar" så får se om dom är bättre.
Åkte en sväng till knalleland efter men hittade ingenting roligt. Om ett tag däremot, då ska vi börja köpa lite saker men ännu är ingen idé! =)

Käkat lite kvällsmat, varit ute med Ozzy, ska strax bege mig ner och hämta tvätten... längtar efter sängen!! haha


VEET NII?! I morgon är det löööön... woohoo!

Shopping!

Måste ju bara visa vad jag hittade igår.. satt och kikade runt lite på nätet, så hittade jag en sida där dom hade verkligen allt med Rottisar på.
Allt från bildekaler, knappar, kepsar, kläder, i-phone skal, muggar, skor, skateboard, tröjor och mycket mycket mer!

Hittade iaf en söt bildekal jag funderar på att beställa till golfen, baraför att den var så söt och baraför att den verkligen skulle passa på min lilla bil..



Sen hittade jag en söt liten body, kommer ju garanterat att köpa en sån till min unge någongång..




Satt även och funderade på en present från Ozzy till pappa nu när han fyller jämna, så tänkte jag att det hade varit roligt att göra något eget, så hittade jag en annan sida, där man kunde trycka sina egna saker.. så jag funderar på att trycka upp en bild på en mugg..



Ska fundera lite till och kika runt, är ju alltid roligt att få egna och personliga saker! =)

24 januari

Ny vecka, nya tag och massa mer träning =)
Har så mycket att se fram emot nu att det känns som om tiden springer iväg.

Hade väldigt trevligt hos mamma&pappa igår.. som vanligt! =) Men det är fan skumt, för nu åkte det en polisbil inne på deras gård igen när vi var där.. två gånger på bara några veckor, är faktiskt ovanligt. Har nog aldrig sett en polis där någonsin och jag har ändå bott där hela mitt liv typ. Hmm..

Jobbat, trodde jag skulle vara halvdöd när jag klev ur sängen 5:45 imorse, men jag var ganska pigg, blev ännu piggare efter 1 timmes promenad och träning med Ozzy.
Var lediga en timme från jobbet mitt på dagen också kan man säga.. så då åkte jag och Lanja hem och gick en till promenix med Ozzy, han var så duktig så.. min översociala hund struntade i henne.. good work!

Efter jobbet åkte jag direkt till gymmet och körde där, så jäkla härligt. Fixade lite käk och duschade.. sen gick jag, Jim och Ozzy ut på långpromenad, fick bli den klassiska "Cooprundan" som vi kallar den. Är så skönt att komma ut, att vara ute överhuvudtaget. Var jätte pigg efter.. men nu en timme senare är jag helt jäkla slut, känns som om jag hade kunnat somna.
Men är väl kanske inte så konstigt efter 3 promenader, jobb och träning =P

Fy fasen vad jag längtar till våren och sommaren, kunna vara ute i skogen i flera timmar, spåra och köra lite uppletande. Ta med kaffe och sitta och tjöta medan spåret ligger.. ja, helt enkelt kunna vara ute utan att frysa röven av sig. Denna vinter har varit lång!

Ne nu ska jag slappa och umgås med mina boys!






23 januari

Det blev en sen natt/kväll igår.. för lilla mig som inte pallar vara vaken så länge, haha börjar bli pensionär.

Hade en väldigt trevlig kväll hemma hos mamma&pappa igår.. pappa visade sin nya radiostyrda bil som han var så stolt över.. och den var jäkligt cool. Ozzy gillade den också hahaha, har en video men vettefasen hur man laddar upp videos här? Kan man ens det?
Käkade som sagt oxfilé och potatisgratäng, maten blev mer än lyckad.. smakade nästan som restaurang mat =) Sen blev vi kvar där ett tag...
Kikade förbi hos Tidan & Lina på vägen hem, tjötade lite och kikade deras lägenhet, har ju aldrig sett den innan. den var riktigt fin, väldigt öppen och det gillar jag.

Var väl hemma först runt 11, då satte vi på Ice age och käkade en massa godis, men pensionär som jag är deckade jag i älsklingens knä klockan 1 =P


Vaknade först 12:45 idag, herregud... vet inte när jag sov så länge sist, men antagligen så behövde jag väl det.
strax kommer Emma hit på lite kaffe och sen ska vi upp till mamma&pappa.. idag skulle dom bjuda oss på lite mat, skönt att slippa laga själv.. dessutom är ju mammas mat alltid godast =)

I morgon är det back to work.







22 januari

Vaknade upp och trodde det var söndag, men det var det ju inte =)
Fy fasen har ännu ondare i axlarna och nacken idag, men det blir ju så.. i morgon ska det nog vara över.

Jessica ringde och frågade om vi skulle med på en promenix, så det fick bli så, är ju alltid skönt att komma ut.
Under tiden jag gick upp och mötte henne ringde pappa:

Pappa: Hej, vad fan gör ni.. sover ni eller?
Jag: Nej, jag är ute på promenad
P: Jaha, vad gör Jim då.. jag måste åka och köpa en radiostyrd bil
J: Ehm.. *skratt* jo han är hemma.. vadå har du kommit in i någon slags kris eller?
P: Ne jag ska bara ha en..
J: ehm jaha okej.. *skratt*
P: Måste ringa Jim nu, hej då!
J: eeh jaha hej då

Ja så medan vi var ute på promenad så hade dom två stollarna varit iväg och köpt en jätte stor radiostyrd bil, kollat på ny Tv och gud vet vad. Dom är väl roliga.
Så pappa tyckte att vi skulle vara uppe där om fyra timmar, för då är den färdigladdad.

Ja, då kom jag på idén att vi kunde bjuda mamma och pappa på käk eftersom vi har 1,5 kg oxfilé hemma. Det förslaget tyckte dom om ;) Så det blir oxfilé, hemmagjord potatisgratäng och vitlöksbröd! MUMMA!

Men innan vi ska iväg så tänkte vi rensa garderoberna och greja lite.. senare ikväll kanske vi åker till Jessica & Turbo en sväng.

En härlig lördag med andra ord.

21 januari

Gick helt okej hos naprapaten igår, stensomnade där.. haha, tecken på hur trött jag är nu för tiden, har ju aldrig somnat där innan =P
Fick bort det onda iaf, men har dock ännu ondare idag, blir ju så. Han gav mig lite mer träningsövningar som jag ska börja med på måndag.

Har även fått veta nu att jag har järnbrist, så mamma var snäll och köpte järntabletter åt mig igår.. gulle dig =) Dock får man inte dricka mjölk i samband med dom, så nu blir det apelsinjuice.. gott det också!
Och vi shoppade igår.. en jäkla massa! Är alltid roligt att shoppa med mammsen, tack för en otroligt rolig eftermiddag/kväll.


Jag och Ozzy kom nyss in från en promenix med Jessica och hennes två hundar. Har varit ute i nästan 2 timmar, riktig skönt väder och man känner sig mycket piggare!

Skulle ju jobbat idag, men blev sjukskriven.. så jag tog mig en välförtjänt sovmorgon. Borde egentligen ta det lugnt resten av dagen också.. eller som jag blev beordrad till, att göra roliga saker. Men jag måste nog ta och städa lite, fungerar bättre med en massa bra musik iofs.
sen när Jim kommer hem så får det nog bli en sväng ut till Bråt och gå lite med Ozzy.. och ikväll ska vi kolla när Jims bror har spelning.. så trots allt blir det nog en väldigt bra fredag! Får väl se hur länge min energi vill hålla i sig dock.






20 januari


Mina kära vän, nästa gång du vill skriva en kommentar eller tycker något om mig, så var såpass mogen att du tar det direkt med mig, eftersom jag redan vet vem du är.

Nu tänker jag inte lägga ner någon mer energi på folk som tror att dom vet hur alla människor fungerar.



Hela dagen är smockad med saker, jobb.. naprapaten och sen ska jag och mamma åka och köpa en massa saker till pappas födelsedagsfest.. och sen ska vi även köpa lite andra saker ;)


Jag är verkligen helt slut idag, känns som om någon har kört över mig med en ångvält eller något.

Vissa inlägg jag skriver framöver kommer jag att lösenordsskydda. Och det är för att jag kommer börja skriva om mer privata saker.. som inte alla vet om ännu och det är inget jag vill att folk ska veta.. men om ett tag kommer även ni att få ta del av det :)



men skojar du!

Fick en fråga om jag tycker det är roligt att se andra må dåligt.. pga av mitt tidigare inlägg.

Ne klart som FAN jag inte tycker om att se människor lida och må dåligt. Dom som känner mig bra vet att det sista jag skulle må bra av, är att se andra må dåligt.
Har fått höra från mina föräldrar ända sedan jag var liten att jag alltid varit för snäll mot alla, har någon mått dåligt eller behövt någon som ställer upp, så har jag varit där på 2 röda. Men jag har dock aldrig fått något tillbaka.
Hoppas att det är svar nog på frågan.

Detta var endast min åsikt om vuxna människor som har ett val.. att gräva ner sig eller göra något åt det. Vissa saker i livet kan man styra över själv, eller åtminstonde påverka... även om det inte löser sig på 1 vecka så fortsätter man kämpa. Man ger inte bara upp.
Sen om t.ex någon närstående hade dött eller om det är något allvarligare kanske det är skillnad, men i detta fall var det inte så.



Nog pratat om det... =)
PUNKT!

19 januari

Visste att jag skulle få lite reaktioner angående mitt inlägg, dom flesta håller med mig, men någon verkar ta åt sig...


hmmm om Mindre roligt inlägg:
trodde bloggen skulle handla om ditt liv inte andras
fast det e klart verkar ju inte hända så mycket i ditt heller

// trogen läsare




Jaja, men eftersom du inte vågade? lämna ditt eget namn, så kan du få svar på din kommentar ändå.
Ja denna bloggen handlar om mitt liv.. och mina åsikter, tankar och om det jag vill skriva om =)
Det är ju trots allt MIN blogg.

Sen att det inte verkar hända så mycket i mitt liv.. ALLT skriver jag inte ut i bloggen, har ju en liten "hemlis".. men det kommer jag inte skriva ut ännu, endast mina närmsta vänner & familj vet det än så länge.



Äsch, stunt samma... tyckte det var lite roligt ;)


Jag är supertrött idag, kom i säng alldeles för sent igår. Var nere på sweet water tatto i stan och fick hjälp av Carlos att byta min dermal.. pärlan hade ju åkt av från den andre!

Jobbade långpass igår, så slutade ju dessutom ganska sent.. var även och tränade innan jag började jobba.

Nu ska jag strax gå ut med goseplutten här, sedan åka på handledning.. träna, sedan åka och träna Ozzy.. och så jobba ikväll. Fullt upp heeela tiden, me like =)


Sedan så jag har även en massa som behöver planeras och fixas med, en jädra massa saker som ska köpas.. får ju iofs ta lite varje månad eller så.. visst är det härligt att ha saker att se fram emot?




Mindre roligt inlägg

Detta inlägg kanske kommer att bli mindre roligt och mer "gnälligt"
Så om ni vill läsa detta så kom inte med några kommentarer om "hur orkar du bry dig" för ibland gör man det, speciellt när man ser hur människor i ens liv "går ner sig"


Okej, jag anser att vuxna människor faktiskt får ta ansvar över sina liv.
Man kan inte sitta hemma och gräva ner sig över saker. Bor man ensam får man rycka upp sig, skaffa sig ett jobb och se till att man kan betala sina räkningar.
Jag förstår f*n inte hur en del såkallade vuxna tänker som gör såhär mot sig själva?! Ju längre tiden går, ju svårare är det att ta sig tillbaka.. man måste sluta tycka så förbannat synd om sig själv, sluta fly från problemen och det som händer.
Life is hard... det är bara att ta sig i kragen och göra något bra av situationen. Det fungerar inte att leva i en drömvärld hela livet.

Fine, det kan vara svårt att få jobb.. men HUUUR ska man kunna få ett jobb om man låser in sig hemma?

Hela den här "tyck synd om mig" grejen kan man inte köra med hela livet. Det fungerar ett tag... kanske med nya människor. Men hur patetiskt är det inte? Vad händer den dagen ingen går på det längre? Det är bara en undanflykt från verkligheten.

så sluta fly.. sluta förstöra ditt liv. GÖR NÅGOT BRA AV DET ISTÄLLET!!


kom ihåg en viktig sak, ingen är perfekt, ingen lever perfekt och alla gör misstag. Men stå för dom, ta tag i det och gör om-gör rätt :)
Utan misstag och tabbar lär vi oss inget här i livet. Så håll huvudet över ytan, det blir alltid bättre.

Uppdaterat!!






http://jennythoren.blogg.se/traning/

17 januari

Vilken fantasiskt rolig lördag jag hade med mina underbara flickor <3
Det var längsedan jag skrattade så mycket och igår hade jag nästan träningsvärk i magen. Gick nog knappt en sekund utan att vi skrattade.. tack mina underbara, det gör vi om snart igen =)

Massa sexsnack och "jag har aldrig", blev lite förvånad när jag skulle driva med dom bara... haha!


Igår blev det ganska lugnt, var på så bra humör efter lördagen så jag var fortfarande väldigt flamsig i söndags. Jag & älskling myste och skrattade nästan hela söndagen också. Älskling, DU är BÄST!

Efter en otroligt rolig helg håller humöret verkligen i sig idag också, jag är så glad, lycklig och tacksam över att jag har fått världens goaste, mest förstående, stöttande, roliga, underbara pojkvän. Och flickorna ska vi inte prata om, bättre vänner finns inte!
Så TACK allihop för att ni finns i mitt liv, vid min sida och förgyller livet =) You rock!



Träning och jobb idag, häärligt! Har längtat efter att få slänga på mig joggingskorna. Börja träna, så ska ni få känna skillnaden på MYCKET.


15 januari

Gud vad skönt det var att sova ut i morse för en gångs skull.. vaknade först klockan 10 =)
Och det är fan inte lite snö som har kommit inatt, men men Ozzy blev ju glad iaf!

Åkte och hälsade på några vänner en stund, kaffe och lite tjöt blev det.
Finns ett jätte bra ställe nära där dom bor som man kan släppa Ozzy, men det var så jäkla mycket snö, så istället la vi ett snöspår.. snön gick över knäna på Jim när han skulle lägga det.. OH shit vad glad Ozzy blev när han förstod att han skulle få spåra, helt till sig.
Det gick bra iaf, han fick hoppa i snön för att komma fram, han hittade iaf alla pinnarna och nu är han verkligen TOTALT slut. Så roligt att se hur mycket han gillar att spåra.. och aktivering behöver ju han även om det är helg ;)


Nu har vi ätit och jag ska fixa mig det sista.. Maliss kommer och hämtar mig om en stund, för ikväll blir det tjejkväll med dom bästaste tjejerna =) MASSA tjöt och lite alkohol. Ska bli riktigt roligt.

14 januari

God morgon =)
Eller morgon och morgon, har varit vaken i några timmar nu.

Redan hunnit vara ute med Ozzy och träna honom både ute och inne. Man kan ju inte vara lat när man har hund inte!
Nu är han iaf trött och det är ju bra eftersom han ska vara ensam hemma i någon timme =)

Strax dags för mig att bege mig och ta cellproverna, wish me luck!
nu är det iaf några stycken som har sagt att det inte gör ont, så känner mig lite lugnare.

Efter det åker jag direkt till jobbet, så det blir jobb hela dagen, skönt!


När jag vaknade imorse såg jag att kameran stod brevid mig, det gjorde den inte när vi gick och la oss. Så jag kollade på den.. och hittade detta kortet.
Det roliga var att jag vaknade strax efter av att Ozzy skulle vända på sig, men rullade ur sängen =P



Goseplutten <3




Update:
Det var inte riktigt så farligt med cellprover som jag trott. Dock sved det och gjorde ont när dom skulle ta med den där lilla borsten. men nu är det gjort =)
Däremot var det tur att jag var där så tidigt som jag var eftersom det var säkert 20 stycken som hade samma tid, så man fick ta nummerlapp.. jag var först =)

13 januari

Träningen går fantastiskt nu och det är så skönt att märka att man orkar mer och mer.
Igår blev jag svettig som fan, men inte speciellt anfådd, får hoppas att det är på samma sätt idag. Men det ska nog gå bra, är på så bra humör och det mesta sitter ju i huvudet.

Tredje gången denna vecka jag tränar idag, blir nog en sväng på lördag också, måste komma igång ordentligt.

I eftermiddag blir det handledning och jobb, så det händer väl inte så mycket mer I guess.

Och i morgon ska jag gå och ta cellprover.. USCH! Dom säger att det inte ska göra så ont, men på folk som har gjort det låter det som om det ska göra ganska ont ändå?

11 januari

Här händer det grejer ska ni veta.. nedräkning är redan startad! I´m sooooo happy!

Igår tog jag och Ozzy en redig långpromenad, gick upp till sörmarken.. tränade en stund, drack lite kaffe hemma hos mamma och sedan promenerade vi hem igen. Var ute från 9-12 SÅ härligt.
Var hos läkaren, kollade på när min duktiga älskling städade.. sen åkte vi upp till mamma&pappa och fikade lite igen :)

Idag har vi promenixat såklart.. sen åkte jag till gymmet, hem.. duscha, laga mat.. åkte ut till min Kicki, sooom jag saknat KickiLiiten.
Drack kaffe och kollade lite saker ;)
Så åkte vi och hämtade hennes bror, hon skulle vara barnvakt hos sin mamma, så vi satt och spelade lite supermario tills det var dags för mig att åka hem och planera lite med bebben ;)

Ja, och snart ska vi vidare igen, upp till Totte & Danijela och kika deras nya lägenhet! Spännande :)


8 januari

Haha, alltså.. hundar är bra roliga ibland. Ozzy gillar verkligen inte snögubbar.. det står några snögubbar nästan utanför oss och såfort han ser dom skäller och morrar han på dom.
Jim kunde inte sluta skratta igår när han höll på.. men på kvällen la han honom ner och gick fram till dom, då gick det mycket bättre.. när Ozzy fick komma fram kissade han bara på dom =P

En liiiiten sak som jag stör mig på är folk som har fördommar mot stora hundar, när det oftast är dom små hundarna som är jobbigare. Givetvis kan stora hundar också få sina små ryck, busa osv.. men vad är skillnaden? Alla är dom bara hundar.. tänk på det!

Wooork helg, så det händer inte så värst mycket.

7 januari

Hello :)
Idag är jag på strålande humör, kan det bero på vädret i kombination med träningen tro?

Nu har jag fixat nytt gymkort och körde 30 minuters jogging samtidigt, mycket uppfriskande. Hade inte tappat något alls =)
Men shit, gymmet  var ju helt fullt idag, brukar inte vara mycket folk alls så mitt på dagen. Kan väl kanske bero på att många är lediga idag.. och kanske också att alla satt träning som nyårslöfte?
Brukar vara så varje år och sen efter någon vecka är gymmet ganska tomt igen...

Har funderat på en annan sak också.. hur vi anpassar oss till kyla osv. Idag var det -1 och jag tyckte nästan att det var varmt ute!! Men i början av vinter och man kollade på termometern var uttrycket mer "fan det är -1 jag fryser ihjäl".. jaa, lite roligt då tyckte jag iaf =)

Nu har jag dammsugit, väntar på att älskling ska komma hem, så ska vi åka och köpa en ny grind in till extrarummet.. I STÅL denna gången, den går inte att bita sönder ;)

Sen ska vi göra fruktsallad och mysa, jobb helg för min del, så upp tidigt i morgon!

Förresten, alltså säg någon som INTE ska ha barn nu, känns som om man får reda på nya varje dag och ofta är det personer man VERKLIGEN INTE kunde tänka sig skaffa barn, inte än på något år iaf!






6 januari

Har haft mystisk huvudvärk i över en vecka, vet inte vad det beror på, tänkte att jag kanske hade en förkyldning i kroppen, men inget ville bryta ut.
Så igår så tänkte jag och Jim att vi drar ut på en joggingrunda... misstänkte att skiten kanske då skulle bryta ut! Men icke.. idag har jag ingen huvudvärk längre, känner mig inte snorig.. INGENTING =) YEEY

Så huvudvärken kanske berott på att jag inte kunnat träna? Who knows..

Annars igår var det ganska lugnt, men ändå inte.. var ute på långpromenad med Ozzy, tränade lite och så ofc. Sedan tog vi ett ordentligt träningspass här inne... tyckte han var roligt =)
När baby kom hem tog vi en tripp till knalleland.. sedan hem, ut och joggade. Vår "lilllördag" bestod av god mat och film på kvällen.

Idag steg vi upp tidigt, strax blir det promenix. Sedan ska jag äääntligen åka och köpa nytt gymkort och köra 30 minuters jogging.
I eftermiddag ska jag och mamma åka och hälsa på mormor.. och efter det blir det middag hos Jims föräldrar!

Könsmognad

Baraför att jag äntligen hittade mitt papper som beskriver hundars könsmognad och bara för att jag är så snäll, så ska ni få ta del av det ;)



Könsmognad:

13-16 veckor:
Valpen kommer in i "halv könsmognad". Produktionen av könshormon ökar både hos hanar och tikar. Förändringen ökar aggressiviteten och lusten att dominera, valpen försöker att klättra på rangskalan. Gå aldrig in i en strid med valpen, det är under din värdighet och minskar valpens förtroende för dig.

16 veckor-7 månader
Lugn period.
Lär hunden konster, leta upp personer i skogen.

7 månader-10 månader
Fysisk könsmognad
Det är viktigt att bryta dominanshandlingar utan våld. Avbryt hundens försök med de konster du lärt den.
Har du tagit strid förut så har du tränat upp en fighter som verkligen kan kämpa om makten nu!

10-17 månader
Dressyrperiod.
När den oroliga tiden  vid andra könsmognadens period är över kommer hunden in i ett lugnt utvecklings skede. Den är nu åter mottaglig för inlärning och påverkan och störs inte av hormonella processer.

17-22 månader
Psykisk mognad.
Lugnet varar inte länge. Runt 17 månader kommer den tredje könsmognaden. Undvik våldsamma lekar eller att tvinga hunden till underkastelse.
Kommer du i en krissituation så locka och försök få hunden i rörelse med t.ex en boll. Klokast är att kunna avleda innan beteendet utlösts. Hanhundar som tidigare snällt lekt ihop kan nu råka i blodiga slagsmål.

Hund

Har fått lite förfrågningar angående hur vi tränar Ozzy och vad vi tränar.
Ska försöka svara på det mesta, med risk för ett lååångt inlägg.

Kan ju förklara en ungefär dag.

Morgon: promenad, Ozzy får kissa av sig dom första 10 minutrarna, sedan stannar vi och kör lite övningar (kontakt, stabilitet osv) Fortsätter promenaden.

Om han ska vara ensam hemma: Då kör jag antingen lite uppletande hemma efter promenaden, eller lite mer övningar, men då blir det mer fot, apport osv.

Jim åker hem på lunchen: Promenad med övningar eller så går dom ut i skogen.

När vi kommer hem från jobbet: Antingen en kissrunda och sedan ett rent träningspass på någon fotbollsplan eller liknande. Eller så blir det en kissrunda och så åker vi och kör träningen senare.

Kväll: Promenad.

Ungefär såhär kan det se ut. Varierar självklart från dag till dag och sådär. På våren sommaren och hösten blir det även mycket spårning och uppletande.




Kan ju förklara lite hur det kan bli om man inte aktiverar sin hund och den blir såkallat understimulerad. Problem som t.ex. hundaggressivitet och hundar som ylar och skäller när dom är ensamma hemma brukar bero på understimulans och också brist i ledarskapet. Skapar vi inte aktivitet åt våra hundar, skapar dom det själva. T.ex under en promenad med matte/husse, man möter en annan hund, den vill då prata med den andre hunden för att skapa aktivitet, när då matte/husse lägger sig i blir hunden istället frustrerad över att han/hon blandar sig i och frustrationen övergår till aggression.

Anledningen till att hunden blir frusterad över iblandningen beror på att hunden inte ser dig som en resurs eller ledare.
Är faktiskt väldigt logisk, för om du börjar aktivera din hund och ha roligt tillsammans med den, kommer du också märka hur hunden ser upp till dig och vill vara med dig.



En sak till angående det, du vill inte att hunden ska vara vid din sida och göra som du säger, för att det annars händer något obehagligt eller annars blir husse/matte arg. Det håller inte i längden. Du vill ju att din hund ska vilja vara vid dig för att den ser upp till dig, för att det vet att det kan hända något roligt.



Och tänk såhär angående aktivitet med din hund.. hur många av dygnets timmar blir den aktiverad och hur många timmar måste den ligga? Och så tänk på hur uttråkad du skulle vara av att bara ligga såpass länge. En kvarts promenad på morgonen för att den ska få göra sina behov räcker inte.



2011!

Nu är det nytt år, känns som om det inte alls var längesedan det blev 2010, sjukt vad tiden går!

Hade en toppen nyårsafton med goda vänner, vi var ca 21 stycken som var ute hos Kitte och hans tjej, käkade 3 rätters, körde tävlingar och drack goda drycker :)
Skönt det är att fira med vänner, istället för att dra på någon random fest som många gör. Kvällen slutade sent, 04:30 var vi hemma, helt slut.
haha var knappt att vi fick med oss Jim & Elin hem eftersom att båda hade deckat i soffan =P

Tänk egentligen vad man lär sig mycket på ett år.


"Du kommer till en tid i ditt liv när du inser:
*vem som betyder något
*vem som aldrig gjorde det
*vem som inte kommer att göra det och
*vem som alltid kommer att göra det..."

I morgon drar jag till gymmet, dags att köpa ett nytt gymkort och köra igång efter all mat =)

RSS 2.0